ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Έκρηξη «μυστήριο» σε εργοστάσιο - Τουλάχιστον 56 τραυματίες, φόβοι για παγιδευμένους

explosion
AP

Λίγες ώρες πριν από την έκρηξη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι απέτρεψε επίθεση ουκρανικού drone πάνω από τη Μόσχα

Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο που λέγεται ότι φιλοξενούσε πυροτεχνήματα στην περιοχή της Μόσχας, τραυματίζοντας τουλάχιστον 56 άτομα, εκ των οποίων οι 6 σοβαρά και εγείροντας ερωτήματα για το εάν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος ή στοχευμένης επίθεσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 10:40 π.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη, περίπου 65 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μόσχας. Το βίντεο της έκρηξης έδειξε ένα σύννεφο καπνού μανιταριού να υψώνεται στον αέρα πάνω από το εργοστάσιο Zagorsk, το οποίο στο παρελθόν κατασκεύαζε γυαλιά νυχτερινής όρασης και άλλο εξοπλισμό απεικόνισης για τον ρωσικό στρατό. Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου διέταξαν «ολική εκκένωση» της περιοχής.

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί θάνατοι, αλλά ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας, Αντρέι Βορόμπιοφ, δήλωσε ότι είναι πιθανό οι εργαζόμενοι να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια, τα οποία θα χρειαστούν περίπου 24 ώρες για να τα σκάψουν. Είπε ότι το εργαστήριο του εργοστασίου όπου σημειώθηκε η έκρηξη ενοικιαζόταν από ιδιωτική εταιρεία.

Λίγες ώρες πριν από την έκρηξη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι απέτρεψε επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από την περιοχή της Μόσχας.

Με πληροφορίες από Guardian/Tass