ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Πυρά κατά του οχήματος του υπουργού Άμυνας - Άγνωστο αν ήταν απόπειρα

libanon
AP

Λίβανος: Οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν το περιστατικό για να προσδιορίσουν αν επρόκειται για στοχευμένη επίθεση ή για αδέσποτες σφαίρες

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν τα πυρά που δέχθηκε σήμερα το απόγευμα το όχημα στο οποίο επέβαινε ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας του Λιβάνου Μορίς Σλιμ ήταν επίθεση ή αδέσποτες σφαίρες.

Ο Σλιμ επέβαινε στο αυτοκίνητό του, σε περιοχή στο νοτιοανατολικό άκρο της πρωτεύουσας Βηρυτού, όταν σφαίρες χτύπησαν ένα παράθυρο του αυτοκινήτου, τόνισαν μια πηγή ασφαλείας και μια πολιτική πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπασάμ Μαουλάουι τόνισε σε δημοσιογράφους ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν το περιστατικό για να προσδιορίσουν αν επρόκειται για στοχευμένη επίθεση ή για αδέσποτες σφαίρες.

«Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε τον Θεό για την ασφάλεια του υπουργού Άμυνας», είπε ο Μαουλάουι.

Μια άλλη πηγή ασφαλείας είπε στο Reuters ότι οι σφαίρες ήταν αδέσποτες και αρνήθηκε ότι έγινε απόπειρα κατά της ζωής του Σλιμ.

Το περιστατικό σημειώθηκε καθώς ο στρατός της χώρας αναπτύχθηκε σε ένα ορεινό χριστιανικό χωριό νοτιοανατολικά της Βηρυτού έπειτα από μια φονική ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ κατοίκων και μελών της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters