ΚΟΣΜΟΣ

Τι ισχυρίζεται ο τουρκικός Τύπος για τη σύλληψη του Τούρκου στον Κήπους Έβρου

evros
Photo: Εurokinissi

Η εφημερίδα δίνει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα,

Στο θέμα του Τούρκου πολίτη που συνελήφθη για τον θάνατο Έλληνα στους Κήπους του Έβρου αναφέρεται η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, η Χουριέτ με τίτλο «Η Τουρκία δεν άφησε τον πολίτη της μόνο του» αναφέρει ότι: «Η Τουρκία παρενέβη για τον Mutlu Atilan από το Yozgat, ο οποίος συνελήφθη σε ένα ατυχές περιστατικό στη συνοριακή πύλη των Κήπων της Ελλάδας με την Τουρκία.

Η εφημερίδα δίνει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα, αναφέροντας «Στις 7 Ιουλίου 2023, ο Mutlu Atilan και η οικογένειά του, ξεκίνησαν από τη Γαλλία με προορισμό την Τουρκία για να κάνουν διακοπές. Έφτασαν στην Ελλάδα με πλοίο από το Μπάρι της Ιταλίας. Η οικογένεια εισήλθε στην ουρά για να περάσει από τη συνοριακή πύλη των Κήπων στα Ύψαλα. Κατά την διάρκεια της αναμονής, υπήρξε ένας διαπληκτισμός στην ουρά με έναν Έλληνα πολίτη. Αν και δεν υπήρξε κάποια σωματική επίθεση, ο Έλληνας πολίτης, ο οποίος έπασχε από χρόνια επιληψία, δυστυχώς λιποθύμησε και έχασε την ζωή του μετά από λίγες ημέρες κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ισχυρισμούς από αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τον Mutlu Atilan, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό. Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή ανέλαβε δράση και διόρισε δικηγόρο για τον Mutlu Atilan και έστειλε τη μητέρα μαζί με τα παιδιά της στα Ύψαλα με ταξί»

Επίσης, η Χουριέτ αναφέρει ότι ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του κόμματος AKP, Oguz Ucuncu δήλωσε ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις από την πρώτη ημέρα που συνέβη το περιστατικό, μέσω του Γενικού Προξενείου Κομοτηνής και των δικηγόρων

Τα γεγονότα

Θύμα ήταν ένας 57χρονος αγρότης από τη Γεμιστή Φερών, τον οποίο είχε χτυπήσει με το αυτοκίνητό του ο 33χρονος Τούρκος στο τελωνείο των Κήπων.

Ο 57χρονος, πατέρας τριών παιδιών, νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με τους γιατρούς να κρίνουν από νωρίς πως η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Ο 57χρονος βρισκόταν σε ουρά αυτοκινήτων 30 μέτρων στο τελωνείο και ζήτησε να του παραχωρήσουν σειρά για να περάσει, προκειμένου να στρίψει αριστερά στην παρακαμπτήριο για το χωριό του.

Μετά το αίτημά του έγινε καυγάς με τους οδηγούς, με αποτέλεσμα ο Τούρκος να περάσει αυτοκίνητο πάνω από το σώμα του για να προχωρήσει, αδιαφορώντας και προκαλώντας του βαριά τραύματα ιδιαίτερα στο κεφάλι, από όπου είχε μη αντιμετωπίσιμη αιμορραγία.