ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Τρεις έφηβοι πέθαναν από δίψα αναζητώντας χρυσό στην έρημο

Αίγυπτος: Τρεις έφηβοι πέθαναν από δίψα αναζητώντας χρυσό στην έρημο

Η επαρχία Qena, νότια του Καΐρου, στην Αίγυπτο, έγινε τόπος τραγωδίας, καθώς οι σοροί τριών εφήβων βρέθηκαν σε μια έρημη περιοχή και οι έρευνες των αρχών έδειξαν ότι πέθαναν από δίψα αφού έχασαν το δρόμο τους, ενώ έσκαβαν για χρυσό.

Σύμφωνα με τα αρχεία της Διεύθυνσης Ασφαλείας Qena, η αστυνομία έλαβε ειδοποίηση ότι οι σοροί τριών ατόμων βρέθηκαν στην έρημη περιοχή δίπλα στον δρόμο «Only-Al-Qusayr». Οι υπηρεσίες ασφαλείας μετέβησαν στο σημείο και αφού έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα και δακτυλικά αποτυπώματα εν γνώσει του Εισαγγελέα, μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Εκπαιδευτικού Νοσοκομείου Qift.

Σύμφωνα με πηγή ασφαλείας που μίλησε στο «Sky News Arabia», από τις έρευνες ασφαλείας που διεξήγαγε η ομάδα εγκληματικής έρευνας προέκυψε ότι οι τρεις νεκροί έσκαβαν για χρυσό στην περιοχή, έχασαν το δρόμο τους και πέθαναν από δίψα αφού τελείωσαν οι προμήθειες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν εργαλεία αναζήτησης χρυσού, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία που να δημιουργούν υπόνοιες για ανθρωποκτονία. Οι τρεις νεκροί προέρχονταν από την επαρχία Sohag. Οι ηλικίες τους κυμαίνονταν μεταξύ 15 και 18 ετών, ενώ οι δύο ήταν αδέλφια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η περιοχή της ερήμου δίπλα στον δρόμο «Qeft-Al-Qusayr» είναι γνωστό ότι προσελκύει παράνομους αναζητητές χρυσού, ειδικά αφού προηγουμένως περιλάμβανε ένα ορυχείο χρυσού με το όνομα «Al-Fawakhir», το οποίο έκλεισε πριν από αρκετές δεκαετίες. Η περιοχή περιέχει και φαραωνικά μνημεία.

Πηγή: ertnews.gr