ΚΟΣΜΟΣ

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Η ομάδα Wagner επιβεβαίωσε τον θάνατό του - «Ήρωας της Ρωσίας», αναφέρουν

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Η ομάδα Wagner επιβεβαίωσε τον θάνατό του - «Ήρωας της Ρωσίας», αναφέρουν
AP Photo

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Νεκρός ο επικεφαλής της ομάδας Wagner, όπως επιβεβαιώθηκε από τη μισθοφορική οργάνωση, η οποία στο τελευταίο της μήνυμα αποθέωσε τον ηγέτη της μετά θάνατο.

«Ο επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ, ήρωας της Ρωσίας, ένας αληθινός πατριώτης, ο Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών στη Ρωσία», αναφέρει ανάρτηση του «Grey Zone», λογαριασμού στην πλατφόρμα Telegram ο οποίος πρόσκειται στη Wagner και δημοσίευε κατά καιρούς βιντεοσκοπημένα μηνύματα του αρχηγού της εταιρίας μισθοφόρων.

«Ακόμη και στην κόλαση θα είναι ο καλύτερος! Ζήτω η Ρωσία!», καταλήγει η σχετική ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος φέρεται να ήταν μεταξύ των 10 επιβαινόντων σε αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στην περιφέρεια Τβερ, βόρεια της Μόσχας.

Σοκάρουν τα βίντεο από την πτώση του αεροσκάφους

Ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία, μαζί με άλλους εννέα επιβαίνοντες ανάφερε το αρχικό δημοσίευμα του BBC.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στη ρωσική περιοχή Τβερ, βορείως της Μόσχας, μετέδωσε λίγο αργότερα το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Στο αεροσκάφος τύπου Embraer, που είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, επέβαιναν επτά επιβάτες και τριμελές πλήρωμα.

Οι πρώτες πληροφορίες, που είχαν γίνει γνωστές, ανέφεραν ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό είναι νεκροί. Το ίδιο ανακοίνωσε στο Telegram και το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η ρωσική αρχή πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι στη λίστα των επιβατών υπήρχε το όνομα του Γεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγού της εταιρίας μισθοφόρων Βάγκνερ.

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο που φέρεται να δείχνουν την περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.