ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, αναμένεται βελτίωση από την Τετάρτη το βράδυ

Ιταλία: Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, αναμένεται βελτίωση από την Τετάρτη το βράδυ
AP photo

Ιταλία: Ισχυρές νεροποντές στις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης, της Φλωρεντίας, της Νάπολης αλλά και στην Καλαβρία αναμένονται τις επόμενες ώρες

Πολλές περιοχές της Ιταλίας συνεχίζουν να πλήττονται από την κακοκαιρία, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι καιρικές συνθήκες πρόκειται να βελτιωθούν από την Τετάρτη το βράδυ. Εξαιτίας κατολίσθησης, εβδομήντα τουρίστες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν ξενοδοχείο στη γνωστή ορεινή περιοχή Κορτίνα Ντ΄Αμπέτσο, στη βόρεια περιφέρεια Βένετο.

Στην Τεργέστη, εξαιτίας του ισχυρού ανέμου και της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο της πόλης. Πολλοί κάτοικοι και τουρίστες μπήκαν τρέχοντας σε καφέ-μπαρ και καταστήματα για να μην παρασυρθούν από τον αέρα.

Στη βορειοδυτική περιφέρεια Πεδεμόντιο και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις 'Αστι, Βερτσέλι, Νοβάρα και Αλεσάντρια, μετά τις ισχυρές βροχές των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών, οι πυροσβέστες συνεχίζουν να καθαρίζουν τους δρόμους από τους πάνω από διακόσιους κορμούς δέντρων που ξερίζωσε ο σφοδρός άνεμος. Παράλληλα, σήμερα χιόνισε στην περιοχή Σεστριέρε - η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο δυο χιλιάδων μέτρων- και η θερμοκρασία έπεσε στους δυο βαθμούς.

Κατά την αυριανή ημέρα αναμένονται ισχυρές νεροποντές στις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης, της Φλωρεντίας, της Νάπολης, όπως και στην Καλαβρία.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι υπαινίσσεται μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης για την Κριμαία

Ελβετία: Μετά τον καύσωνα ήρθαν τα χιόνια - «Βουτιά» του υδράργυρου μέχρι και 30 βαθμούς

Γαλλία: Αγνοούνται δύο εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Υεμένη