ΚΟΣΜΟΣ

Σάρα Φέργκισον: Η αποκάλυψη 26 χρόνια μετά τον θάνατο της Νταϊάνα – «Μισούσα τον εαυτό μου γιατί...»

Σάρα Φέργκισον: Η αποκάλυψη 26 χρόνια μετά τον θάνατο της Νταϊάνα – «Μισούσα τον εαυτό μου γιατί...»
(Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)

H Σάρα Φέργκιουσον ζούσε πάντα στη σκιά της πριγκίπισσα Νταϊάνα - Σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας του λαού

Η Σάρα Φέργκιουσον αποκάλυψε ότι η μαστεκτομή στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα την βοήθησε να ξεπεράσει τα «χρόνια» του μίσους για τον εαυτό της από τη σύγκριση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η Δούκισσα του Γιορκ, 63 ετών, αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και είχε υποβληθεί σε επιτυχή μονή μαστεκτομή στο νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο, νωρίτερα φέτος.

Έκτοτε αναρρώνει στο σπίτι της στο Royal Lodge του Windsor, όπου ζει με τον πρώην σύζυγό της πρίγκιπα Άντριου, παρά το γεγονός ότι χώρισαν πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

Μιλώντας στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σειράς του podcast της Tea Talks, είπε: «Όταν κοιτάζω πίσω, εντάξει... είχα ωραία πόδια και, ξέρετε, φαίνομαι όμορφη και δεν μου άρεσα και αυτό ήταν επειδή μου πάντα με συγκρίνουν με την Νταϊάνα».

Ωστόσο, είπε ότι είχε βρει νόημα στη ζωή της μετά την επέμβαση, προσθέτοντας ότι τώρα «αρέσει τον εαυτό της».

Ο εφιάλτης του καρκίνου της δούκισσας ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, όταν ένα τεστ ρουτίνας εντόπισε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά πριν από τη στέψη.

Ο θάνατος της Νταϊάνα

Το ημερολόγιο έγραφε 31 Αυγούστου 1997, μία ημέρα σαν σήμερα, όταν λίγο μέτα τα μεσάνυχτα, η πιο αγαπητή «γαλαζοαίματη» στον κόσμο, η πριγκίπισσα του λαού, Νταϊάνα της Ουαλίας, φεύγει από το ξενοδοχεία Ritz του Παρισιού με κατεύθυνση το ιδιωτικό, υπερπολυτελές διαμέρισμα του τελευταίου συντρόφου της Ντόντι Αλ Φαγιέτ στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το ζευγάρι βρισκόταν ήδη δέκα ημέρες στη Γαλλία για διακοπές στη γαλλική ριβιέρα και κατέληξαν στο Παρίσι όπου από την πρώτη στιγμή επιδόθηκαν σε ένα τρελό κυνήγι με τους παπαράτσι, που άρχισαν να τρέχουν πίσω τους μόλις έγινε γνωστή η άφιξη τους στην Πόλη του Φωτός.

Το μοιραίο βράδυ πριν το τέλος

Η Νταϊάνα και ο δισεκατομμυριούχος Αλ Φαγιέτ είχαν υπάρξει για μήνες κεντρικό θέμα στα διεθνή ταμπλοίντ ως «το νέο ζευγάρι το παγκόσμιου τζετ σετ» με τα περιοδικά και τις εφημερίδες να παρακολουθούν κάθε τους κίνηση.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με βιογράφους του παλατιού, η Ελισάβετ, πίσω στην Αγγλία, αισθανόταν ότι χάνει τον έλεγχο της κατάστασης.

Το 1997 δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος στον κόσμο που να μην αναγνώριζε την Νταϊάνα, την 36χρονη γυναίκα που θα γινόταν βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας αν δεν είχε αποφασίσει δύο χρόνια νωρίτερα να πάρει διαζύγιο από τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, την πιο πολυφωτογραφημένη γυναίκα στον πλανήτη για περίπου δύο δεκαετίες.

Για το λόγο αυτό εκείνη τη νύχτα, στις 31 Αυγούστου, το ζευγάρι είχε δειπνήσει σε μία ιδιωτική αίθουσα του ξενοδοχείου Ritz όπου παρόντες ήταν μόνο οι σωματοφύλακες τους.

Αργότερα το ίδιο βράδυ το ζευγάρι ανέβηκε στη σουίτα του ξενοδοχείου όπου διέμενε και στις 12:01 ακριβώς βγήκαν μαζί στον διάδρομο και προχώρησαν προς τους ανελκυστήρες του Ritz.

Κάποια βασιλικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι στο διάστημα που η Νταϊάνα παρέμεινε στο δωμάτιο της προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρώην σύντροφό της, τον Πακιστανό καρδιοχειρουργό Hasnat Khan, τον οποίο πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει.

Η συγκεκριμένη θεωρία παρουσιάζεται και στην κινηματογραφική ταινία Diana με πρωταγωνίστρια τη Ναόμι Γουότς και θέμα την τελευταία περίοδο στη ζωή της αδικοχαμένης πριγκίπισσας.

Λίγα λεπτά μετά, στις 12:06, η Νταϊάνα, ο Ντόντι Αλ Φαγιέτ και οι σωματοφύλακες τους βγήκαν από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου. Αυτό το έκαναν για να αποφύγουν τους σχεδόν τριάντα φωτογράφους που περίμεναν μπροστά από το ξενοδοχείο επί της οδού 15 Place Vendôme και επιβιβάστηκαν σε μία μαύρη Μερσεντές που οδηγούσε ο Γάλλος επαγγελματίας σωφέρ Eνρί Πολ.

Ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Ritz Hotel, κατέγραψε τα τελευταία βήματα της Νταϊάνα πριν επιβιβαστεί στο μοιραίο αυτοκίνητο.