ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Ο Γκραντ Σαπς ορίσθηκε νέος Υπουργός Άμυνας

Μεγάλη Βρετανία: Ο Γκραντ Σαπς ορίσθηκε νέος Υπουργός Άμυνας
AP.

O Γκραντ Σαπς αποτελεί τον νέο Υπουργό Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, αντικαθιστώντας τον Μπεν Γουάλας, ο οποίος παραιτήθηκε.

Σήμερα (31/08), ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, γνωστοποίησε ότι ο Γκραντ Σαπς θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Μπεν Γουάλας, ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα.

Ο νέος Υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Γκραντ Σαπς.

Ο Γκραντ Σαπς –πρώην Υπουργός Ενεργειακής Ασφαλείας– από το 2010 και ύστερα, έχει διατελέσει Υπουργός Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Μεταφορών, καθώς και επικεφαλής των κόμματος των Τόρις. Η Κλερ Κουτίνιο θα αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Ενεργειακής Ασφάλειας, στο πλαίσιο «μίνι» ανασχηματισμού.

«Αλλαγή στην κορυφή ύστερα από δεκατρία χρόνια αποτυχιών»

Ο σκιώδης Yπουργός Άμυνας των Εργατικών, Τζον Χίλι, συνεχάρη τον Γκραντ Σαπς για τον νέο του ρόλο, όμως, προειδοποίησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη έπειτα από μία δεκαετία αποτυχίας των Συντηρητικών.

«Συγχαίρω τον Γκραντ Σαπς, σήμερα. Το πρώτο καθήκον κάθε κυβέρνησης είναι να κρατήσει τη χώρα μας ασφαλή και θα συνεργάζομαι πάντα με τον νέο Υπουργό Άμυνας σε αυτή τη βάση, ειδικά για την Ουκρανία. Ύστερα από δεκατρία χρόνια αποτυχιών των Συντηρητικών στην άμυνα, μία αλλαγή στην κορυφή, δεν πρόκειται να ανατρέψει τα δεδομένα», έγραψε ο βουλευτής των Εργατικών στα κοινωνικά δίκτυα.

Σχετικές ειδήσεις