ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δημιουργεί site για ενημέρωση σχετικά με τα UFO - Θα έχει φωτογραφίες και βίντεο

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δημιουργεί site για ενημέρωση σχετικά με τα UFO  - Θα έχει φωτογραφίες και βίντεο

Ο ιστότοπος του Πενταγώνου θα διαθέτει επίσης χάρτες παρακολούθησης των ανεπτυγμένων αεροσκαφών, μπαλονιών και δορυφόρων.

Το Πεντάγωνο εγκαινιάζει έναν ιστότοπο που θα παρέχει στο κοινό αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες σχετικά με UFO (αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα) που θα συνοδεύονται από φωτογραφίες και βίντεο, ανακοίνωσαν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Ο ιστότοπος θα είναι ο επίσημος ιστότοπος για πληροφορίες που δημοσιεύονται από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών Παντός Τομέα [AARO] — ένα σχετικά νέο γραφείο του Πενταγώνου που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022, επιφορτισμένο με την ανάλυση αναφορών αγνώστων εναέριων φαινομένων [UAPs] στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

«Αυτός ο ιστότοπος θα χρησιμεύσει ως ενιαία υπηρεσία για όλες τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες που σχετίζονται με το AARO και το UAP», αναφέρει ένα δελτίο τύπου του Υπουργείου Άμυνας.

Ο ιστότοπος φαίνεται να είναι ακόμη υπό κατασκευή, αλλά έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το φθινόπωρο, ανέφερε το DOD.

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι «δεσμεύτηκε για διαφάνεια με τον αμερικανικό λαό σχετικά με το έργο του AARO» για τα UAP.

Μέσω του νέου ιστότοπου, το κοινό μπορεί να μελετήσει φωτογραφίες και βίντεο των UAP καθώς αποχαρακτηρίζονται και να διαβάσει αναφορές σχετικά με τις θεάσεις καθώς γίνονται διαθέσιμα.

Ο ιστότοπος θα διαθέτει επίσης χάρτες παρακολούθησης των ανεπτυγμένων αεροσκαφών, μπαλονιών και δορυφόρων.

Όταν τελικά λειτουργήσει, ο ιστότοπος AARO θα διαθέτει επίσης ένα εργαλείο που επιτρέπει σε «πρώην κυβερνητικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ, μέλη υπηρεσιών ή εργολάβους με άμεση γνώση των κυβερνητικών προγραμμάτων ή δραστηριοτήτων των ΗΠΑ» να υποβάλλουν μια αναφορά απευθείας στην AARO σχετικά με μη αναγνωρισμένα αεροσκάφη.

Το AARO έχει λάβει αναφορές για περισσότερες από 800 θεάσεις UAP τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ωστόσο, μόλις το 2 έως 5% θεωρήθηκε «πιθανώς πραγματικά περίεργο», όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του AARO Sean Kilpatrick νωρίτερα φέτος.

Το ενδιαφέρον του κοινού για το UAP έχει εκτοξευθεί από τότε που ο πρώην ανώτατος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών Ντέιβιντ Γκρους ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ έκρυβαν στοιχεία εξωγήινης ζωής - αλλά δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο κατά την κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου αυτό το καλοκαίρι.

Πηγή: New York Post