ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Η επίθεση με drones εναντίον ρωσικού αεριοδρομίου εξαπολύθηκε από το ρωσικό έδαφος

Αλληλοκατηγορίες για τις επιθέσεις με drone στη Ρωσία
Αλληλοκατηγορίες για τις επιθέσεις με drone στη Ρωσία
ΑΡ

Ουκρανία: Η επίθεση με drones εναντίον ρωσικού αεριοδρομίου στο Πσκοφ εξαπολύθηκε από το ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με το Κίεβο

Η επίθεση με drones εναντίον του αεροδρομίου του Πσκοφ, στη βορειοδυτική Ρωσία, εξαπολύθηκε από ρωσικό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού της Ουκρανίας.

«Τα drones που χρησιμοποιήθηκαν για να επιτεθούν στην αεροπορική βάση Κρέστι του Πσκοφ εκτοξεύθηκαν από το εσωτερικό της Ρωσίας», έγραψε ο Κίριλο Μπουντάνοφ στον λογαριασμό του στο Telegram, αναρτώντας και τον σύνδεσμο προς τη συνέντευξη που παραχώρησε στο The War Zone στην οποία έκανε τις σχετικές δηλώσεις.

«Επιχειρούμε από το έδαφος της Ρωσίας», τόνισε.Ο Μπουντάνοφ στη συνέντευξή του δεν θέλησε να διευκρινίσει αν την επιχείρηση έφεραν σε πέρας Ουκρανοί ή Ρώσοι που ενεργούν για λογαριασμό του Κιέβου.

Εξάλλου ο Μπουντάνοφ επεσήμανε ότι «δύο (ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη) καταστράφηκαν και δύο ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές».O ιστότοπος War Zone δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες που δείχνουν απανθρακωμένα αεροσκάφη.

Drones στοχοθέτησαν τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Πσκόφ, μια περιφέρεια στη βορειοδυτική Ρωσία, στα σύνορα με την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λευκορωσία, όπου σταθμεύουν μονάδες επίλεκτων αλεξιπτωτιστών.

Όταν ρωτήθηκε για το μέρος από το οποίο εκτοξεύθηκαν τα drones, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ περιορίστηκε την Τετάρτη να δηλώσει ότι «ειδικοί του στρατού εργάζονται για να καθορίσουν τη διαδρομή των drones προκειμένου να ληφθούν μέτρα για να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτού του είδους η κατάσταση».

Αν και οι επιθέσεις με drones είναι συχνές εναντίον ρωσικών περιφερειών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά και εναντίον της Μόσχας, οι επιθέσεις τόσο βόρεια, περίπου 700 με 800 χιλιόμετρα από τη μεθόριο, είναι σπάνιες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ