ΚΟΣΜΟΣ

La Repubblica: «Η Τζόρτζια Μελόνι δεν προτίθεται να διεκδικήσει δεύτερη συνεχή θητεία ως πρόεδρος»

La Repubblica: «Η Τζόρτζια Μελόνι δεν προτίθεται να διεκδικήσει δεύτερη συνεχή θητεία ως πρόεδρος»
AP

Η La Repubblica γράφει ότι η Τζόρτζια Μελόνι δεν προτίθεται να διεκδικήσει δεύτερη συνεχή θητεία ως πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, δεν επιθυμεί να επιδιώξει να επανεκλεγεί πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών. Η θητεία της, πρόκειται να λήξει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του επόμενου Ιουνίου.

«Θεωρώ ότι είναι πιθανό να μην είναι εκ νέου υποψήφια, η προσφορά της είναι ήδη ιδιαίτερα σημαντική», δήλωσε στην εφημερίδα ο Νικόλα Προκατσίνι, ο οποίος συμπροεδρεύει τη ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την La Repubblica «ο φόρτος εργασίας της Τζόρτζια Μελόνι είναι τεράστιος και το ότι, στην φάση αυτή, είναι πρωθυπουργός και πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της Ιταλίας, συνεπάγεται ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει άλλες σημαντικές θέσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Η εφημερίδα της Ρώμης, τέλος, σημειώνει ότι «μια τέτοια κίνηση της Μελόνι μπορεί να λειτουργήσει και υπέρ μελλοντικών πολιτικών ισορροπιών».