ΚΟΣΜΟΣ

Κακοκαιρία Daniel: Τι μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης - «Μετά τις φωτιές, οι πλημμύρες»

Πλημμυρισμένος δρόμο στον Βόλο
Πλημμυρισμένος δρόμο στον Βόλο
ΑΠΕ

Στην κακοκαιρία Daniel που «σφυροκοπάει» τις τελευταίες ώρες την Ελλάδα αναφέρονται τα διεθή μέσα ενημέρωσης με εκτενή ρεπορτάζ.

REUTERS : «Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλημμυρίσει σπίτια και δρόμους στην Ελλάδα, ενώ ένας άνδρας έχασε τη ζωή του μετά την κατάρρευση τοίχου λόγω της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε την Τρίτη η πυροσβεστική» μετέδωσε το πρακτορείο Reuters

Η καταιγίδα Ντάνιελ πλήττει τη δυτική και κεντρική Ελλάδα, προκαλώντας εκατοντάδες κλήσεις σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άντληση νερού λίγες μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά που έκαιγε για περισσότερες από δύο εβδομάδες και τέθηκε υπό έλεγχο στο βόρειο τμήμα της χώρας» προσθέτει

Οι αρχές έχουν περιορίσει την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Οι ξαφνικές πλημμύρες στην Ελλάδα το 2017 σκότωσαν 25 ανθρώπους και άφησαν εκατοντάδες άστεγους, καταλήγει το πρακτορείο.

Αssociated Press:

Η ελληνική αστυνομία διέταξε την έξοδο οχημάτων από τους δρόμους της κεντρικής πόλης του Βόλου και της γειτονικής περιοχής του Πηλίου την Τρίτη, καθώς σφοδρή καταιγίδα έπληξε την περιοχή, μετατρέποντας τους δρόμους σε πλημμυρισμένους χειμάρρους.

Η πυροσβεστική ανέφερε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε στον Βόλο όταν ένας τοίχος κατέρρευσε και έπεσε πάνω του, ενώ ένας άλλος άνδρας δηλώθηκε αγνοούμενος. Πιστεύεται ότι παρασύρθηκε από τα νερά της πλημμύρας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώνονται μετά τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, με κάποιες να καίγονται για περισσότερες από δύο εβδομάδες και να καταστρέφουν τεράστιες εκτάσεις δασών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πυρκαγιές.