ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Αρνητικός στον κορονοϊό ο Τζο Μπάιντεν - Θα φορά προληπτικά μάσκα

Λευκός Οίκος: Αρνητικός στον κορονοϊό ο Τζο Μπάιντεν - Θα φορά προληπτικά μάσκα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η σύζυγος του οποίου διαγνώστηκε με Covid-19, θα φορά προληπτικά μάσκα, παρότι υποβλήθηκε σε νέο τεστ την Τρίτη και βρέθηκε αρνητικός, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος προσθέτοντας ότι το ζεύγος Μπάιντεν θα εμβολιαστεί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Covid.

Ο 80χρονος αρχηγός του κράτους, ο οποίος επίσης ήταν αρνητικός τη Δευτέρα, «δεν έχει συμπτώματα», δήλωσε η εκπρόσωπος της προεδρίας Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Η πρώτη κυρία προσβλήθηκε από την Covid-19 αλλά παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Ωστόσο, ο Τζο Μπάιντεν που ήταν με τη σύζυγό του τη Δευτέρα, «θα φοράει τη μάσκα όταν θα είναι σε εσωτερικό χώρο και θα περιβάλλεται από κόσμο» σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. «Ο πρόεδρος θα βγάζει τη μάσκα του όταν θα τον χωρίζει αρκετή απόσταση από τους άλλους, είτε βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο είτε σε εξωτερικό».

Η Καρίν Ζαν-Πιέρ δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση για το εάν ο πρόεδρος θα φορά ή όχι μάσκα στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της G20 στο Νέο Δελχί ή ποια μπορεί να είναι τα πιθανά σχέδια του Λευκού Οίκου εάν ο Τζο Μπάιντεν διαγνωστεί με Covid πριν ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

«Ο πρόεδρος ασφαλώς θα υποβάλλεται σε εξέταση σε τακτά χρονικά διαστήματα», δήλωσε.

Η 72χρονη Τζιλ Μπάιντεν έχει «μόνο ήπια συμπτώματα». Παραμένει στην ιδιωτική κατοικία του ζευγαριού στο Ντέλαγουερ, στις ανατολικές ΗΠΑ. Είχε βγει θετική στην Covid πριν από ένα χρόνο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αύξηση των κρουσμάτων Covid και των νοσηλειών τις τελευταίες εβδομάδες.