ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Κόκκινο ποτάμι! 600.000 γαλόνια κρασιού ρέουν στους δρόμους

Πορτογαλία: Κόκκινο ποτάμι! 600.000 γαλόνια κρασιού ρέουν στους δρόμους

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής κατάφερε να κάνει εκτροπή του κρασιού μακριά από το ποτάμι της πόλης ώστε να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ζημιά 

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι μια μικρής πόλης στην Πορτογαλία όταν ένα ποτάμι κόκκινου κρασιού κατέκλυσε τους δρόμους τους την Κυριακή.

Όλα συνέβησαν όταν δύο δεξαμενές του οινοποιείου Levira Distillery – που περιείχαν 600.000 γαλόνια ποτού – ξαφνικά υποχώρησαν.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο δείχνει το κόκκινο υγρό να ρέει ορμητικά κάτω από έναν απότομο λόφο στη μικρή πόλη São Lorenco de Bairro, όπου ζουν περίπου 2.000 κάτοικοι.

Η διαρροή ήταν τόσο μεγάλη που το κρασί που διέφυγε θα μπορούσε να είχε γεμίσει μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων – προκαλώντας περιβαλλοντικό συναγερμό.

Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι ξεκίνησαν τη δράση τους προσπαθώντας να σταματήσουν το κρασί στο πέρασμά του, προτού πέσει στον ποταμό Certima.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής κατάφερε να κάνει εκτροπή του κρασιού μακριά από το ποτάμι, σε ένα κοντινό χωράφι, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πυροσβέστες είπαν ότι ένα υπόγειο σε ένα σπίτι κοντά στο αποστακτήριο πλημμύρισε από το κρασί.

Η εταιρεία Levira Distillery ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: «Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη και το κόστος που σχετίζεται με τον καθαρισμό και την επισκευή της ζημιάς».