ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η «ακτινογραφία» ενός UFO - Νέα στοιχεία από το Πεντάγωνο για το σχήμα και το χρώμα τους

ΗΠΑ: Η «ακτινογραφία» ενός UFO - Νέα στοιχεία από το Πεντάγωνο για το σχήμα και το χρώμα τους

Το Πεντάγωνο συγκέντρωσε και παρουσίασε στοιχεία σχετικά με το σχήμα και το χρώμα που αναφέρεται συχνότερα ότι έχουν τα UFO

Νέα στοιχεία και δεδομένα σχετικά με τα UFO δημοσίευσε το Πεντάγωνο, με περισσότερες λεπτομέρειες για το σχήμα,το χρώμα τους και την τοποθεσία που αναφέρεται συχνότερα η θέαση τους.

Η πρώτη παρατήρηση ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο έγινε πριν από 75 χρόνια και συχνότερα αναφέρεται πως έχουν στρογγυλό σχήμα και εκπέμπουν ένα ισχυρό φως.

Ωστόσο αυτή η εικόνα ενδεχομένως να αλλάξει μετά την επίσημη δημοσιοποίηση πληροφοριών από το Πεντάγωνο σχετικά με το μυστηριώδες εναέριο φαινόμενο.

Με βάση στοιχεία από αναφερόμενες θεάσεις, το τυπικό UFO έχει σφαιρικό σχήμα, λευκό ή ασημένιο χρώμα, συχνά ημιδιαφανές και μέγεθος 1-4 μέτρα.

Όσον αφορά το σχήμα τους, τα περισσότερα από αυτά (47%) έχουν περιγραφεί σφαιρικά ή στρογγυλά. Άλλα σχήματα περιλαμβάνουν ορθογώνιο, οβάλ, τρίγωνο, δίσκο, κύλινδρο, τετράγωνο και ακόμη και πολύγωνο, αν και 19 είχαν «διφορούμενο» σχήμα.

Εν τω μεταξύ, το 16% έχει περιγραφεί ότι είχε φώτα, αν και σε πολλές περιπτώσεις αυτό μπορεί να οφειλόταν στις αντανακλαστικές τους ιδιότητες.

Τα περισσότερα UFO (28%) έχουν εντοπιστεί σε ύψος περίπου 20.000 ποδιών, λίγο χαμηλότερα από τα εμπορικά επιβατικά αεροπλάνα.

Περίπου το 10% έχει αναφερθεί σε ύψος μόλις 5.000 ποδών – περίπου τρεις φορές υψηλότερο από τον πύργο One World της Νέας Υόρκης.

Όσον αφορά την ταχύτητά τους φτάνει ως και τα 2 Mach – δηλαδή περίπου 2.500 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Τα στοιχεία αναρτήθηκαν στη νέα ιστοσελίδα του AARO, ενός ειδικού γραφείου UFO που υπάγεται στο Υπουργείο Άμυνας και δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του περασμένου έτους.