ΚΟΣΜΟΣ

Η NASA παίρνει στα σοβαρά τα UAP: «Υπάρχουν και ψάχνουμε να βρούμε τι είναι»

Η NASA παίρνει στα σοβαρά τα UAP: «Υπάρχουν και ψάχνουμε να βρούμε τι είναι»

Οι αξιωματούχοι και οι ειδικοί της NASA προσπάθησαν να περάσουν στη συνείδηση του κόσμου την ονομασία UAP και όχι UFO προκειμένου να να αποσυνδέσουν τη «σοβαρή» δουλειά τους από την ατελείωτη γοητεία του κοινού με την πιθανότητα εξωγήινης ζωής -  Διορίστηκε ο πρώτος διευθυντής έρευνας για τα UAP

Η NASA ανακοίνωσε σήμερα ότι διόρισε τον πρώτο διευθυντή έρευνας για τα UFO, αφού μια ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή δήλωσε ότι θα πρέπει να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην ανίχνευσή τους.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης 33 σελίδων, η οποία περιείχε μια σειρά από συστάσεις που περιγράφουν πώς η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα μπορούσε να προωθήσει την κατανόηση τέτοιων φαινομένων.

Ενώ η επιτροπή των 16 ομάδων τόνισε ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος να συμπεράνει κανείς» ότι οποιεσδήποτε θεάσεις έχουν εξωγήινη προέλευση, προειδοποίησε ότι τυχόν μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα αποτελούν «αυτονόητη» απειλή για τον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Η NASA προσπάθησε επίσης να μετονομάσει τα UFO σε UAP (μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα) για να αποσυνδέσει τη συζήτηση από θεωρίες για πιθανή εξωγήινη ζωή.

Ο εκπρόσωπος της NASA, Bill Nelson ανέφερε ότι είναι καιρός να «μετατοπιστεί η συζήτηση από τους εντυπωσιασμούς στην επιστήμη».

Είπε ακόμη ότι η έκθεση σηματοδότησε την πρώτη φορά που η NASA έλαβε «συγκεκριμένη δράση για να εξετάσει σοβαρά το UAP».

«Όλοι μας διασκεδάζουμε με τον Ιντιάνα Τζόουνς στον Αμαζόνιο που βρίσκει το κρυστάλλινο κρανίο», είπε, αναφερόμενος στον αντίκτυπο της λαϊκής κουλτούρας στο ενδιαφέρον των ανθρώπων για τους εξωγήινους.

«Υπάρχουν πολλές θεωρίες εκεί έξω. Γι' αυτό μπήκαμε στην αρένα: να μπούμε σε αυτό από επιστημονική άποψη».

Η NASA έδωσε πληροφορίες για να βοηθήσει στην απομυθοποίηση των UAP

Η έκθεση της έκανε μια σειρά από συστάσεις για το πώς η NASA θα πρέπει να προσεγγίσει το θέμα στο μέλλον.

Αυτές αναφέρουν:

  • Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία παρατήρησης της Γης, όπως το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, για να διερευνήσετε εάν υπάρχουν περιβαλλοντικές συνθήκες που σχετίζονται με τα UAP
  • Αξιοποιήστε τους δορυφόρους της ιδιωτικής διαστημικής βιομηχανίας για να παρατηρείτε τα UAP, ώστε να βασιζόμαστε λιγότερο σε κοκκώδη πλάνα κάμερας
  • Σκεφτείτε πώς η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση μπορούν να αξιοποιηθούν για να βοηθήσουν στην ανίχνευση UAP και στη συλλογή περισσότερων δεδομένων
  • Βελτιώστε τη συμμετοχή του κοινού, ίσως εξετάζοντας την ανάπτυξη μιας εφαρμογής smartphone για τη συλλογή εικόνων από παρατηρητές πολιτών
  • Καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος συστήματος αναφοράς για εμπορικούς πιλότους

Ο κ. Nelson είπε ότι ο νεοδιορισθείς διευθυντής για την έρευνα UAP θα βοηθήσει τη NASA να εφαρμόσει τις συστάσεις.

Ωστόσο ανέφερε ότι το όνομα του διευθυντή δεν θα ανακοινωθεί για την δική του ασφάλεια αφού ο πρόεδρος της μελέτης, Ντέιβιντ Σπέργκελ είπε ότι τα μέλη της έχουν «παρενοχληθεί» από «αποκρουστικά και εχθρικά» άτομα στο διαδίκτυο.

Ο κ. Σπέργκελ είπε ότι κατανοούσε το ενδιαφέρον του κοινού για το μυστήριο των UAP, αλλά τόνισε ότι τα περισσότερα ήταν αεροπλάνα, καιρικά φαινόμενα, drones ή μπαλόνια.

Ωστόσο, είπε ότι ελπίζει ότι η έκθεση θα συμβάλει στη μείωση του «στίγματος» γύρω από τις παρατηρήσεις, καθώς οποιαδήποτε τέτοια αντικείμενα θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνα για τον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Σοβαρή επιχείρηση

Πριν από την έκθεση, ο Δρ Ντάνιελ Έβανς, βοηθός αναπληρωτής διευθυντής της NASA για την έρευνα, είπε ότι η μετονομασία του UAP είχε σκοπό να μεταφέρει στο κοινό ότι το θέμα είναι «σοβαρή υπόθεση».

skynews-nasa-ufo_6284709.jpg
Μια εικόνα που κυκλοφόρησε από τη NASA στην έκθεσή της το 2023 σχετικά με τις θεάσεις UFO

Αλλά η πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινων συνέχισε να γίνεται πρωτοσέλιδο φέτος, κυρίως λόγω μιας πρώτης στο είδος της ακρόασης στο Κογκρέσο για το θέμα νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Μεταξύ εκείνων που κατέθεσαν ήταν ένας πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "μη ανθρώπινα βιολογικά προϊόντα" ανακτήθηκαν από τα σημεία συντριβής και συγκαλύφθηκαν.

Πηγή: sky.news