ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ακτιβιστές έβαψαν με πορτοκαλί μπογιά την Πύλη του Βρανδεμβούργου

Γερμανία: Ακτιβιστές έβαψαν με πορτοκαλί μπογιά την Πύλη του Βρανδεμβούργου
TWITTER.

Οι ακτιβιστές της «Τελευταίας Γενιάς» έβαψε πορτοκαλί την Πύλη του Βρανδεμβούργου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Βερολίνου.

Σήμερα (17/09), μέρος της Πύλης του Βρανδεμβούργου, το εμβληματικό σημείο της πρωτεύουσας της Γερμανίας, βάφτηκε… πορτοκαλί έπειτα από επέμβαση της ομάδας ακτιβιστών «Τελευταία Γενιά».

«Η Πύλη του Βρανδεμβούργου αποτελεί το διασημότερο ορόσημο του Βερολίνου και όπως κανένα άλλο μνημείο στη Γερμανία, αντιπροσωπεύει μεγάλα, ελπιδοφόρα σημεία καμπής στην ιστορία.

Σήμερα, το λέμε ξεκάθαρα: Βρισκόμαστε εδώ, είμαστε περισσότεροι από ποτέ και θα τερματίσουμε τη διαμαρτυρία μας, μόνο όταν ξεκινήσει η αλλαγή», τόνισε η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Μάριον Φάμπιαν και επεσήμανε ότι οι ακτιβιστές είχαν εξοπλιστεί με ειδικά σπρέι. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις και σημειώθηκαν συλλήψεις.

Πριν από μερικούς μήνες, τα μέλη της «Τελευταίας Γενιάς» εμπόδισαν την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, κολλώντας στην άσφαλτο τις παλάμες τους. Εντωμεταξύ, η δράση της οργάνωσης διερευνάται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ενώ, ακόμη και οι Πράσινοι έχουν καταδικάσει τη συμπεριφορά της οργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις