ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Καμπέρα: Επίθεση με μαχαίρι στο Εθνικό Πανεπιστήμιο - Τουλάχιστον δύο τραυματίες

Επίθεση στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας
Επίθεση στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας

Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, όταν δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι

Δύο άνθρωποι φέρεται να μαχαιρώθηκαν και ένας άλλος να δέχθηκε επίθεση στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας στην Καμπέρα. Η αστυνομία κλήθηκε στο πανεπιστήμιο μετά από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ένα άτομο είναι υπό κράτηση, ενώ δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι και ένα τρίτο φέρεται να δέχτηκε επίθεση. Ένα από τα θύματα πιστεύεται ότι είναι μια γυναίκα ηλικίας 20 ετών.

«Συνέβη ένα περιστατικό στην πανεπιστημιούπολη. Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο και έχει την κατάσταση υπό έλεγχο, με ένα άτομο υπό κράτηση», ανέφερε το πανεπιστήμιο στο Twitter. Η αστυνομία είπε ότι δεν αναζητά κανέναν άλλο σε σχέση με το περιστατικό.

Οι φοιτητές έλαβαν ένα μήνυμα μέσω της εφαρμογής ασφαλείας του πανεπιστημίου τη στιγμή της επίθεσης. «Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο και ένα άτομο βρίσκεται υπό κράτηση», ανέφερε ο συναγερμός.

«Παρακαλώ μείνετε μακριά … δεν υπάρχει καμία απειλή για την κοινότητα». Μια γυναίκα εθεάθη να απομακρύνεται με φορείο από παραϊατρικό προσωπικό κοντά στη βιβλιοθήκη. Δεν είναι σαφές εάν τα θύματα είναι φοιτητές ή μέλη του προσωπικού.