ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί δύο Γερμανών που αγνοούνταν στη Μαγιόρκα από τον Αύγουστο

Ισπανία: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί δύο Γερμανών που αγνοούνταν στη Μαγιόρκα από τον Αύγουστο
AP, φωτογραφία αρχείου.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 53 ετών και τον 19χρονο γιο του.

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης δύο Γερμανών τουριστών στην Ισπανία, αφού οι τοπικές αρχές προχώρησαν σήμερα (18/09) στην ταυτοποίηση των σορών τους. Ένας άνδρας 53 ετών και ο 19χρονος γιος του αγνοούνταν από τα τέλη Αυγούστου, όταν βούλιαξε το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας στα ανοιχτά των Βαλεαρίδων Νήσων, νοτιοανατολικά της Μαγιόρκα. Παράλληλα, τερματίσθηκαν οι έρευνες για δύο Αργεντινούς που εξαφανίσθηκαν την ίδια μέρα.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι τα δύο πτώματα –που βρέθηκαν στις 04 και 05 Σεπτεμβρίου– ήταν ενός 53χρονου και του 19χρονου γιου του, που είχαν εξαφανισθεί την 27η Αυγούστου, μιλώντας στο AFP. Οι δύο Γερμανοί ταξιδιώτες ναυάγησαν, κατά τη διάρκεια ταξιδιού με ιστιοφόρο μεταξύ των νησιών Μινόρκα και Μαγιόρκα.

«Τέλος» και στις έρευνες για την εύρεση δύο Αργεντινών που έκαναν σερφ

Δύο νεαροί Αργεντινοί, που έκαναν σέρφινγκ στα ανοικτά των ακτών της Μάλαγα, στην νότια Ισπανία, εξαφανίσθηκαν επίσης εκείνη την ημέρα, καθώς οι ισχυρότατοι άνεμοι και η δυνατή βροχόπτωση έπληξαν ισπανικές ακτές στη Μεσόγειο.

Η αρμόδια υπηρεσία θαλάσσιας διάσωσης ανακοίνωσε ότι τερμάτισε τις έρευνες για τον εντοπισμό τους, αφού πέρασαν «δεκαπέντε ώρες καθημερινά», σαρώνοντας μία περιοχή «άνω των 9.000 τετραγωνικών μέτρων», χρησιμοποιώντας θαλάσσια και εναέρια μέσα. Η εξαφάνιση των δύο Αργεντινών ταξιδιωτών δηλώθηκε από έναν φίλο τους και η έρευνα εκκίνησε την 28η Αυγούστου.

Μία εβδομάδα έπειτα από αυτές τις τέσσερις εξαφανίσεις, η Ισπανία επλήγη από καταρρακτώδεις βροχές, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις