ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Εκνεύρισε τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Λούλα - Ξέχασε να του σφίξει το χέρι

H νέα άβολη στιγμή του Μπάιντεν
H νέα άβολη στιγμή του Μπάιντεν
Α.Ρ

Η τελευταία γκάφα του Τζο Μπάιντεν φάνηκε να εκνευρίζει τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ξέχασε να του σφίξει το χέρι, σε μία ακόμη viral σκηνή που έδωσε τροφή στους επικριτές του

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φάνηκε να εγκαταλείπει τη σκηνή των Ηνωμένων Εθνών χωρίς να σφίξει το χέρι του Βραζιλιάνου ομόλογού του, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στην τελευταία γκάφα με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό πρόεδρο που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Στο τέλος μιας ομιλίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Μπάιντεν φαίνεται να δίνει τα χέρια με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Γκίλμπερτ Χούνγκμπο, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα μετά τους δύο ηγέτες, χαιρετώντας το κοινό και στη συνέχεια αποχωρώντας από τη σκηνή.

Πλάνα από την εκδήλωση δείχνουν στη συνέχεια έναν εμφανώς εκνευρισμένο Λούλα, ο οποίος αφού έσφιξε το χέρι του Χουνγκμπό κοίταξε τον Μπάιντεν και, βλέποντάς τον να φεύγει από τη σκηνή, αποχώρησε κάνοντας μια κίνηση με το χέρι του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ εμπλέκεται σε μια ντροπιαστική δημόσια γκάφα. Η σειρά από σφάλματα και λεκτικά ολισθήματα που αφορούν τον Μπάιντεν χρονολογούνται από την εποχή πριν ακόμη γίνει πρόεδρος και έχουν συσσωρευτεί στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Οι αντίπαλοι του Μπάιντεν επιστράτευσαν τη νέα γκάφα αυτά και άλλα επεισόδια για να τροφοδοτήσουν ένα αφήγημα σχετικά με τα υποτιθέμενα γνωστικά ζητήματα του 80χρονου, αλλά οι οπαδοί του βρίσκουν συχνά αυτούς τους ισχυρισμούς παραπλανητικούς, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως το Newsweek.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Μπάιντεν μίλησε για την τάση του να βάζει τον εαυτό του σε άβολες καταστάσεις ως μία από τις πιθανές υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του το 2020 κατά του Ντόναλντ Τραμπ. «Αλλά Θεέ μου τι υπέροχο πράγμα σε σύγκριση με έναν άντρα που δεν μπορεί να πει την αλήθεια», είπε στη συνέχεια στους δημοσιογράφους.