ΚΟΣΜΟΣ

Φοβερή ανακάλυψη: Προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε άθικτη στην Τουρκία

Φοβερή ανακάλυψη: Προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε άθικτη στην Τουρκία
Düzce Belediyesi.

Η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου εντοπίσθηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στην περιοχή της αρχαίας πόλης Κονουράλπ, κοντά στην Προύσα.

Σε μία σημαντικότατη ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι, κατά τη διάρκεια ανασκαφών κοντά στην Προύσα της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, εντόπισαν μία άθικτη προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές της αρχαίας πόλης Κονουράλπ, του Δήμου Ντούζτσε.

Αμέσως διαπιστώθηκε ότι η προτομή αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο και έχει ήδη παραδοθεί στο τοπικό Μουσείο Κονουράλπ, ενώ, υπήρξαν κι άλλα ευρήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

«Κατόπιν διαβούλευσης με συντηρητές και μελετητές του Τμήματος Ανασκαφών και Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι η κεφαλή ανήκε στον Μέγα Αλέξανδρο, βασιλιά της Μακεδονίας», τονίσθηκε στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, το Μουσείο επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για «κεφαλή του Μεγάλου Αλέξανδρου», διαστάσεων 23 εκατοστών (από το κεφάλι μέχρι το λαιμό) που χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ.».

Κατά την περιγραφή του ευρήματος, επισημάνθηκε ότι τα μάτια κοιτάζουν προς τα πάνω, εντοπίζονται σημάδια από τρύπες στις κόρες των ματιών και το στόμα είναι ελαφρώς ανοιχτό.

«Το μακρύ, σγουρό του χτένισμα μέχρι τον λαιμό είναι σαν χαίτη λιονταριού, πολύ συγκεκριμένη απεικόνιση των μαλλιών του Μέγα Αλέξανδρου», τονίσθηκε στην επίσημη ενημέρωση. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Τμήματος Ανασκαφών και Ερευνών.

Στο πλαίσιο των ανασκαφών που διεξάγονται αδιάλειπτα επί δώδεκα μήνες στη συγκεκριμένη περιοχή, έχουν επίσης αποκαλυφθεί παρόμοια ιστορικά λείψανα, όπως μία κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα και μία κεφαλή της Μέδουσας, σύμφωνα με τον Δήμο Ντούζτσε.

Σχετικές ειδήσεις