ΚΟΣΜΟΣ

Η απάντηση του Ρόμπερτ Μενέντεζ: «Θα λάμψει η αλήθεια» - Φιλέλληνας και ο πιθανός αντικαταστάτης

Η απάντηση του Ρόμπερτ Μενέντεζ: «Θα λάμψει η αλήθεια» - Φιλέλληνας και ο πιθανός αντικαταστάτης
AP

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ κάνει λόγο για εκδικητική διάθεση και πρόθεση να τον αφήσουν εκτός εκλογών το 2024, αποκρούοντας το σε βάρος του κατηγορητήριο και τονίζοντας ότι η αλήθεια θα λάμψει. Ο Μπεν Κάρντιν από το Μέριλαντ πιθανός αντικαταστάτης του, με θετική γνώμη για αυτόν το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ.

Σε εξέλιξη είναι η υπόθεση του Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση χρημάτων, με χαρτονομίσματα και ράβδους χρυσού να έχουν βρεθεί στο σπίτι του σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ. Ο ίδιος ο Γερουσιαστής κάνει λόγο για προσωπική και νόμιμη περιουσία, δίνοντας τη δική του απάντηση.

Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, γνωστός για τη φιλελληνική του στάση, απορρίπτει μετά βδελυγμίας και αντικρούει το κατηγορητήριο και θα λάμψει η αλήθεια όπως και το 2015. Στο υπόμνημα που κατέθεσε, ανέφερε πως οι ράβδοι χρυσού είναι δηλωμένοι στην εφορία (IRS).

Όπως λένε άνθρωποι από το περιβάλλον του Μενέντεζ, οι φωτογραφίες και το υλικό που κυκλοφόρησε αποδεικνύει την εκδικητική διάθεση και τη διάθεση παιχνιδιών εντυπωσιασμού σε βάρος του, παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας. Στόχος είναι να μην μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρόμπερτ Μενέντεζ δεν έχει αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, αλλά έχει παραιτηθεί προσωρινά. Αν υπάρξει δικαίωση, θα επιστρέψει κανονικά στη θέση του.

Η Ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ, τώρα, που είδε έναν από τους κορυφαίους συμμάχους της διαχρονικά να μπαίνει σε περιπέτειες, στηρίζει απόλυτα τον Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Υπάρχει όμως plan b και plan c, όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, και ήδη για τον αντικαταστάτη του, τον γερουσιαστή Μπεν Κάρντιν υπάρχει θετική διάθεση καθώς προέρχεται από την περιφέρεια του Μέριλαντ όπου υπάρχει μεγάλη ελληνική «αποικία» και ο ίδιος έχει πάρει θέση υπέρ της Ελλάδας σε πολλά ζητήματα. Ο κ. Κάρντιν παρουσιάζεται και αυτός ως φιλέλληνας και με γνώση των εθνικών θεμάτων, γεγονός θετικό όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές από την ελληνική ομογένεια. Επιπλέον, και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, έχει ήδη εκφραστεί υπέρ του Ρόμπερτ Μενέντεζ.