ΚΟΣΜΟΣ

David McCallum: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του NCIS

O Nτέιβιντ ΜακΚάλουμ
O Nτέιβιντ ΜακΚάλουμ
ΑΡ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ, του ηθοποιού που είχε γίνει ευρέως γνωστός μέσα από τη σειρά «NCIS». Έφυγε σε ηλικία 90 ετών

Ο Βρετανός ηθοποιός Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ (David MCCallum), που πρωταγωνιστούσε στη σειρά NCIS έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Ο ΜακΚάλουμ άφησε την τελευταία του πνοή από φυσικά αίτια περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, όπως επιβεβαίωσε ο γιος του ηθοποιού, Πίτερ ΜακΚάλουμ.

«Ήταν ο πιο ευγενικός, χαλαρός, υπομονετικός και στοργικός πατέρας. Έβαζε πάντα την οικογένεια πάνω από τον εαυτό του. Ανυπομονούσε για κάθε ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα εγγόνια του και είχε έναν μοναδικό δεσμό με το καθένα από αυτά. Αυτός και ο μικρότερος εγγονός του, ο 9χρονος Γουίτ, βρίσκονταν συχνά στη γωνία ενός δωματίου σε οικογενειακά πάρτι και κάνανε βαθιές φιλοσοφικές συζητήσεις» έγραψε στην ανακοίνωσή του.

Ο MακΚάλουμ έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ιατροδικαστή Δρ. Ντόναλντ «Ντάκι» Μάλαρντ που ξεκίνησε να τον υποδύεται στη πασίγνωστη αστυνομική σειρά από το 2003 μέχρι και σήμερα. Η οικογένεια του CBS που είναι η τηλεοπτική στέγη του NCIS, αποχαιρέτησε τον ηθοποιό που έγινε ένας από τους πιο λατρεμένους χαρακτήρες της σειράς και ο τελευταίος από το αυθεντικό καστ που είχε απομείνει μετά την αποχώρηση του Μαρκ Χάρμον το 2021. β Ο επερχόμενος μαραθώνιος του NCIS για την 20η επέτειο της σειράς θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στη μνημη του ΜακΚάλουμ.

Γεννημένος στην Γλασκώβη της Σκωτίας το 1933 ο ΜακΚάλουμ προερχόταν από μια οικογένεια μουσικών, ενώ είχε φοιτήσει στην Βασιλική Μουσική Ακαδημία. Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του ήταν αυτός στη θρυλική κατασκοπική σειρά «The Man from U.N.C.L.E», όπου υποδύθηκε τον πράκτορα Ίλια Κουριάκιν, ερμηνεία για την οποία έλαβε δύο υποψηφιότητες για Emmy και μία για Χρυσή Σφαίρα.