ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Βολιβία: 12χρονη έπεσε θύμα βιασμού από 11 άνδρες-«Θέλουμε να καταδικαστούν σε 30 χρόνια»

Φρίκη στη Βολιβία: 12χρονη έπεσε θύμα βιασμού από 11 άνδρες-«Θέλουμε να καταδικαστούν σε 30 χρόνια»
Getty Images/Φωτογραφία Αρχείου

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα καταδικαστούν σε 30 χρόνια φυλάκισης», δηλώνει ο εισαγγελέας της πόλης Ορούρο της Βολιβίας που έχει αναλάβει την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της ανήλικης

Φριχτό έγκλημα στη Βολιβία, όπου οι εισαγγελείς ερευνούν καταγγελία για ομαδικό βιασμό 12χρονης από 11 άνδρες.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τρεις από τους υπόπτους, ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους άλλους 8 κατηγορούμενους.

Οι άνδρες φέρονται να «άρπαξαν» την ανήλικη από μία εκδήλωση στην οποία βρισκόταν με την οικογένειά της, της έδωσαν αλκοόλ και τη βίασαν σε απομακρυσμένο σημείο. Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν διευκρίνισε πώς κατάφεραν να απομακρύνουν το κορίτσι από την οικογένειά του, ούτε το σημείο όπου έγινε ο φερόμενος ομαδικός βιασμός.

Η αποτρόπαια επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου στην πόλη Ορούρο, της 5ης μεγαλύτερης πόλης της Βολιβίας σε πληθυσμό, που βρίσκεται μεταξύ της πρωτεύουσας Λα Παζ και της Σούκρε.

Η βρετανική Daily Mail δημοσιεύει την ανακοίνωση που εξέδωσε η κρατική Εισαγγελία της Βολιβίας και αναφέρει: «Ο εισαγγελέας του Ορούρο, Άλντο Μοράλες Αλκονίνι, ανέφερε σήμερα ότι το υπουργείο ερευνά μια πράξη βιασμού που διαπράχθηκε σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού, ηλικίας 12 ετών, το οποίο φέρεται να δέχθηκε επίθεση από 11 άτομα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι Víctor Q. R., Víctor H.CH και Adolfo C.C. και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες τις επόμενες ώρες. Η Εισαγγελία θα ζητήσει, επίσης, σε δικαστική ακρόαση την προληπτική κράτηση των υπόπτων, ενώ η αστυνομία θα συνεχίσει να καταδιώκει τα υπόλοιπα άτομα».

Ο εισαγγελέας Μοράλες πρόσθεσε πως «Μόλις πληροφορηθήκαμε την επίθεση, ξεκινήσαμε την αντίστοιχη έρευνα που καλύπτει την ψυχολογική υποστήριξη του θύματος, αναγνώριση των υπόπτων και ένα ιατροδικαστικό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει την ύπαρξη της εγκληματικής πράξης και θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση των τριών πρώτων υπόπτων.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συντονισμένα με την αστυνομία για να βρούμε τους υπόλοιπους υπεύθυνους και να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη.

Η ιατροδικαστική έκθεση δείχνει ότι η κοπέλα έχει εμφανή σημάδια σωματικής βίας και εκδορές λόγω τριβής στη σπονδυλική της στήλη. Αναλύουμε τις πληροφορίες και τη βοήθεια που θα χρειαστούμε από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικών Ερευνών και άλλους, με στόχο να διαλευκάνουμε το περιστατικό αυτό ώστε να μην μείνει ατιμώρητο. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα καταδικαστούν σε 30 χρόνια φυλάκισης».