ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Η 15χρονη ήθελε να προστατέψει τη φίλη της - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το άγριο έγκλημα

Λονδίνο: Η 15χρονη ήθελε να προστατέψει τη φίλη της - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το άγριο έγκλημα
Φωτογραφία Αρχείου

Ο 17χρονος δράστης συνελήφθη από την αστυνομία στο Λονδίνο - Τι έγραφε το σημείωμα που ήθελε να δώσει στο πρώην κορίτσι του

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το σοκαριστικό έγκλημα στη Μεγάλη Βρετανία, με θύμα μία 15χρονη, την οποία μαχαίρωσε θανάσιμα ένας 17χρονος όταν εκείνη πήγε να προστατέψει το αγόρι της, καθώς οι δύο έφηβοι καυγάδισαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Κρόιντον στο Νότιο Λονδίνο και ενώ το κορίτσι ήταν καθ' οδόν προς το σχολείο της μαζί με το αγόρι της και μία φίλη της. Όλα ξεκίνησαν στο λεωφορείο νο.60, όπου ο 17χρονος δράστης προσπάθησε να δώσει ένα μπουκέτο λουλούδια στο πρώην κορίτσι του, την φίλη του θύματος, ωστόσο αρνήθηκε και επιχείρησε να επιστρέψει στον νεαρό μία τσάντα με τα πράγματά του. Ο 17χρονος όμως αντέδρασε οργισμένα.

Τότε, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων που επικαλείται η βρετανική Daily Mail ξέσπασε καβγάς, ο οποίος μεταφέρθηκε από το λεωφορείο στον δρόμο, καθώς τα δύο κορίτσια και άλλοι συμμαθητές τους κατέβηκαν σε μία στάση, ενδεχομένως για να αποφύγουν τον νεαρό, ο οποίος όμως τις ακολούθησε.

Όταν η 15χρονη Eliyanna παρενέβη για να προστατέψει τη φίλη της, μπαίνοντας μπροστά στον 17χρονο, εκείνος ξαφνικά έβγαλε ένα μεγάλο μαχαίρι και κάρφωσε την έφηβη «στον λαιμό και στο στήθος». Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, παρά τις προσπάθειες κάποιων να τον κυνηγήσουν για να τον ακινητοποιήσουν .

Τόσο ο οδηγός του λεωφορείου που βρισκόταν ακόμα στο σημείο, όσο και οι επιβάτες έκαναν τεράστιες προσπάθειες να σώσουν την κοπέλα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα εκείνη άφησε την τελευταία της πνοή, πριν καν προλάβει η οκογένειά της, που είχε ειδοποιηθεί, να φτάσει στη στάση για να την αποχαιρετήσει.

Περίπου 75 λεπτά μετά την επίθεση, σύμφωνα με τη Sun, η τοπική αστυνομία εντόπισε τον 17χρονο σε ένα τραμ και του πέρασε χειροπέδες, ενώ σε ανακοίνωσή τους οι αρχές δήλωσαν ότι δεν αναζητούν κάποιο άλλο πρόσωπο σε σχέση με το έγκλημα.

Η Daily Mail στο δημοσίευμά της αναφέρει πως στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκαν τα κόκκινα ματωμένα τριαντάφυλλα που ο δράστης είχε μαζί του και θέλησε να προσφέρει στη φίλη του θύματος, μαζί με ένα σημείωμα.

«Σε αγαπώ πολύ, δεν έχω ξαναγνωρίσει ποτέ καμία με πιο όμορφο χαμόγελο και πιο όμορφα μάτια από τα δικά σου. Είσαι ξεχωριστή, πριγκίπισσά μου», έγραφε ο 17χρονος.