ΚΟΣΜΟΣ

Νέα… καριέρα για τον Άντονι Μπλίνκεν - Πήρε την κιθάρα του και τραγούδησε το «Hoochie Coochie Man»

Νέα… καριέρα για τον Άντονι Μπλίνκεν - Πήρε την κιθάρα του και τραγούδησε το «Hoochie Coochie Man»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντινι Μπλίνκεν έδειξε την αγάπη του για τη μουσική.

Ο Άντονι Μπλίνκεν στην επίσημη αίθουσα δεξιώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έδειξε τις ικανότητές του στο τραγούδι και στην ηλεκτρική κιθάρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, συμμετείχε ενεργά στην έναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας με την ονομασία «μουσική διπλωματία» μέσω της οποίας οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν κορυφαίους καλλιτέχνες σε χώρες όπως η Κίνα και η Σαουδική Αραβία.

Μάλιστα ο ίδιος στο πολύ σύντομο βιογραφικό του στο X (πρώην Twitter) δεν κρύβει την αγάπη του για τη μουσική καθώς εκτός από σύζυγος, πατέρας και 71ος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Μπάιντεν, δηλώνει και ερασιτέχνης κιθαρίστας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην επίσημη αίθουσα δεξιώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εμφανίστηκαν ο θρύλος της τζαζ, Χέρμπι Χάνκοκ, ο Ντέιβ Γκρολ των Nirvana και οι Foo Fighters.

Ο Μπλίνκεν σύμφωνα με το AFP αστειεύτηκε μόλις ανέβηκε στη σκηνή λέγοντας πως θα έπρεπε «να αδειάσει η αίθουσα», ωστόσο παίζοντας ρυθμικά κιθάρα και κατεβάζοντας τη συνήθως ήπια φωνή του παρουσίασε μια διασκευή του «Hoochie Coochie Man» του θρύλου των μπλουζ, Μάντι Γότερς με το κοινό, πολλοί από τους οποίους ήταν υφιστάμενοί του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, να χειροκροτεί την εξαιρετική ερμηνεία του επικεφαλής της αμερικάνικης διπλωματίας.