ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: «Οκτώ γερμανικά πλοία ΜΚΟ στη Μεσόγειο μαζεύουν παράνομους μετανάστες»

Έλον Μασκ: «Οκτώ γερμανικά πλοία ΜΚΟ στη Μεσόγειο μαζεύουν παράνομους μετανάστες»

Ο Έλον Μασκ αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή διάσταση του μεταναστευτικού έκανε μια ανάρτηση κατά των κατά γερμανικών ΜΚΟ

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ μπήκε στη συζήτηση για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ την Πέμπτη, πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό για να συναντηθεί με τοπικούς πολιτικούς και τις αρχές επιβολής του νόμου και να αποκτήσει αυτό που αποκάλεσε “αφιλτράριστη” άποψη της κατάστασης.

Η επίσκεψη του Μασκ ήρθε καθώς χιλιάδες μετανάστες από το βόρειο Μεξικό διέσχισαν τα σύνορα και φθάνοντας στο Τέξας, την Αριζόνα και την Καλιφόρνια με εμπορικά τρένα και λεωφορεία.

Εν τω μεταξύ μέσω του λογαριασμού του στο X, ο δισεκατομμυριούχος αναδημοσίευσε ανάρτηση, στην οποία φαίνονται πλάνα από τη διάσωση μεταναστών.

Σύμφωνα με το RadioGenoa, αυτή τη στιγμή «υπάρχουν 8 γερμανικά πλοία ΜΚΟ στη Μεσόγειο που μαζεύουν παράνομους μετανάστες για να τους αποβιβάσουν στην Ιταλία Αυτές οι ΜΚΟ επιδοτούνται από τη γερμανική κυβέρνηση». Στην ανάρτηση εκφράζεται η ευχή το ακροδεξιό AfD να κερδίσει τις εκλογές «για να σταματήσει αυτήν την ευρωπαϊκή αυτοκτονία».

Αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση, ο Έλον Μασκ περιορίστηκε να ρωτήσει: «Είναι οι Γερμανοί πολίτες ενήμεροι γι’ αυτό;» αναφερόμενος στις καταγγελίες περί χρηματοδότησης των ΜΚΟ από το γερμανικό κράτος.