ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανακαλύφθηκε σαλάχι-γίγας βάρους 181 κιλά - Αφέθηκε ελεύθερο στον Ατλαντικό

ΗΠΑ: Ανακαλύφθηκε σαλάχι-γίγας βάρους 181 κιλά - Αφέθηκε ελεύθερο στον Ατλαντικό

Τα Stingrays (αυτή είναι η ονομασία του είδους σαλαχιού), τα οποία σχετίζονται με τους καρχαρίες, έχουν δηλητηριώδη σπονδυλική στήλη

Μπροστά σε ένα σαλάχι σαλάχι βάρους 181 κιλών βρέθηκαν τα μέλη μια αμερικανικής οργάνωσης που μελετά τους ωκεανούς στις ΗΠΑ.

Το τεράστιο σαλάχι κολυμπούσε στην περιοχή Long Island Sound (ανάμεσα στο Κονέκτικατ στα βόρεια και του Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη στα νότια).

Το πλάσμα, το οποίο είχε μήκος σχεδόν 2 μέτρα και πλάτος 1,5 μέτρο, βρέθηκε από το πλήρωμα έρευνας του Connecticut Fish and Wildlife.

Η οργάνωση δημοσίευσε μια φωτογραφία του σαλαχιού στη σελίδα της στο Facebook, εξηγώντας ότι οι «ευγενικοί γίγαντες» βρίσκονται συνήθως κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού από τη Νέα Αγγλία έως τη Φλόριντα, αλλά σχεδόν ποτέ δεν έχουν εντοπιστεί στο Long Island Sound.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την παρατήρηση των ειδικών το σαλάχι αφέθηκε ξανά ελεύθερο.

Τα Stingrays (αυτή είναι η ονομασία του είδους σαλαχιού), τα οποία σχετίζονται με τους καρχαρίες, έχουν μια δηλητηριώδη σπονδυλική στήλη που περιέχει αιχμηρές λεπίδες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό κατά την επαφή.

Ωστόσο, δεν είναι επιθετικά και επιτίθενται στους ανθρώπους μόνο όταν προκαλούνται.

Οι πολίτες που είδαν την ανάρτηση της οργάνωσης επαίνεσαν το Connecticut Fish and Wildlife για τη διάσωση του ζώου, αφήνοντας σχόλια στο Facebook όπως «Χαίρομαι που απελευθερώθηκε σώο» και «Ευχαριστώ πολύ που άφησες αυτό το υπέροχο πλάσμα να φύγει. Εσείς είστε σίγουρα μερικοί από τους καλούς».