ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: 9χρονο κοριτσάκι εξαφανίστηκε ενώ έκανε κάμπινγκ με τους γονείς του

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: 9χρονο κοριτσάκι εξαφανίστηκε ενώ έκανε κάμπινγκ με τους γονείς του

Ένα 9χρονο κορίτσι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με ποδήλατο ενώ έκανε κάμπινγκ με την οικογένειά του σε κρατικό πάρκο της Νέας Υόρκης

Ένα 9χρονο κορίτσι χάθηκε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με ποδήλατο ενώ έκανε κάμπινγκ στο Moreau Lake State Park της Νέας Υόρκης με την οικογένειά του, με την αστυνομία να χτενίζει την περιοχή επί 18 ώρες προτού εκδώσει Amber Alert.

Η Σαρλότ Σένα, από το Γκρίνφιλντ της Νέας Υόρκης, απολάμβανε μια οικογενειακή εκδρομή το απόγευμα του Σαββάτου όταν αποφάσισε να κάνει μόνη της έναν τελευταίο κύκλο γύρω από το χώρο όπου έκαναν πικνίκ, είπε η Κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.

Η Σένα, ανιψιά ενός τοπικού πυροσβέστη, ξεκίνησε με το ποδήλατό της, για να αποδείξει ότι ήταν «μεγάλο παιδί», αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Η Χότσουλ είπε ότι η οικογένεια του κοριτσιού ειναι φοβερά αναστατωμένη από την ξαφνική εξαφάνιση. «Η οικογένεια ήταν εδώ για να δημιουργήσει αναμνήσεις, τέτοιες που θα κρατούσαν μια ζωή. Αντίθετα, μετατράπηκε σε εφιάλτη κάθε γονέα», είπε

Όταν η μικρή δεν επέστρεψε μετά από 15 λεπτά, η οικογένειά της και οι άλλοι κατασκηνωτές βγήκαν έξω για να την αναζητήσουν, με την αστυνομία να καλείται λίγο μετά στο σημείο. Εθεάθη τελευταία φορά να φορά ένα πουκάμισο Pokemon, σκούρο μπλε παντελόνι, μαύρα Crocs και ένα γκρι κράνος ποδηλάτου.

To μέρος όπου εντοπίστηκε το ποδήλατό της

Το ποδήλατο της 9χρονης βρέθηκε στην περιοχή, από μία ομάδα έρευνας 100 ατόμων που αποτελούνταν από κρατικούς στρατιώτες, ειδικές δυνάμεις, δασοφύλακες, αστυνομικούς του πάρκου και εθελοντές που έσπευσαν στο σημείο.

Μετά απο εντατικές έρευνες που διήρκεσαν σχεδόν ένα 24ωρο, η αστυνομία εξέδωσε Amber Alert, φοβούμενη ότι η Σένα μπορεί να είχε πέσει θύμα απαγωγής. Μία ομάδα υδάτινων ερευνών έχει επίσης αναπτυχθεί για να ελέγξει τις κοντινές πλωτές οδούς.

«Συνεχίζουμε να αφιερώνουμε όλους τους πόρους που μπορούμε για να βρούμε τη Σάρλοτ και να την φέρουμε ασφαλή στο σπίτι», είπε ο Ματσόνε. Η κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ και η αστυνομία δήλωσαν ότι θα παράσχουν όλους τους απαραίτητους πόρους για να βοηθήσουν στην εύρεση του εξαφανισμένου παιδιού.

Η μαθήτρια της τέταρτης δημοτικού περιγράφεται ως ένα έξυπνο και περιπετειώδες κορίτσι που εξελέγη πρόσφατα στο μαθητικό συμβούλιο του σχολείου της. Είναι ξανθιά, γύρω στοι 1,50 και ζυγίζει περίπου 40 κιλά