ΚΟΣΜΟΣ

Μετέτρεψαν κτήριο τράπεζας της δεκαετίας του 1940 στο ξενοδοχείο «The Rome Edition»

Μετέτρεψαν κτήριο τράπεζας της δεκαετίας του 1940 στο ξενοδοχείο «The Rome Edition»

Στη Ρώμη έφθασε ο όμιλος The Edition του Αμερικανού επιχειρηματία Ian Schrager, ανοίγοντας ένα ξενοδοχείο σε μία τράπεζα που έχει μετατραπεί και το οποίο κάνει χρήση του πολύ ψηλοτάβανου λόμπι της, των μαρμάρινων κλιμάκων και της κρυμμένης μπροστινής αυλής της.

Εδώ και λίγο καιρό το The Rome Edition καλωσορίζει επισκέπτες στο 91 δωματίων ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από τη Via Veneto, τον δρόμο που απαθανατίστηκε στην ταινία του 1960 «La Dolce Vita» του Φεντερίκο Φελίνι.

Ο Schrager και η ομάδα του ήταν επικεφαλής της ανακαίνισης του μεγαλοπρεπούς κτηρίου, χρησιμοποιώντας πολλά από τα αρχικά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένων της κλίμακας από μάρμαρο cipollino, των κεντρικών αυλών, των αγαλμάτων και των φωτιστικών. «Κτισμένο τη δεκαετία του 1940 και στεγάζοντας προηγουμένως μία από τις κύριες ιταλικές τράπεζες, το κτήριο είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα του ρασιοναλιστικού ύφους και δημιουργήθηκε από τον Cesare Pascoletti ο οποίος συνεργάστηκε με τον φημισμένο αρχιτέκτονα Marcello Piacentini» είπαν από την ομάδα του ομίλου The Edition.

Παραδόξως για Ρώμη, οι επισκέπτες που καταφθάνουν οδηγούνται μέσα από μια βυθισμένη «piazza»-κήπο - η οποία λειτουργεί ως υπαίθριο lounge, επέκταση του ρεστοράν και χώρος συνάντησης - πριν εισέλθουν στο λόμπι. Με την είσοδό τους, έρχονται αντιμέτωποι με ύψους επτά μέτρων ταβάνια, παράθυρα από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι και πράσινες κουρτίνες καθώς και με δάπεδα και τοίχους από τραβερτίνα που θέτουν τον τόνο του απαλού μινιμαλισμού ο οποίος είναι το σήμα κατατεθέν του ομίλου The Edition (https://www.instagram.com/p/Cvhp23LI2XP/).

To The Rome Edition (https://www.instagram.com/editionrome/) είναι το 16ο ξενοδοχείο του ομίλου μετά από αυτά σε τοποθεσίες στις οποίες περιλαμβάνονται η Times Square στη Νέα Υόρκη, το West Hollywood στο Λος 'Αντζελες και το Τόκιο.