ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Εννέα βιασμοί σε στρατιωτικό κολλέγιο αποκαλύφθηκαν μετά την αυτοκτονία της 19χρονης

Βρετανία: Εννέα βιασμοί σε στρατιωτικό κολλέγιο αποκαλύφθηκαν μετά την αυτοκτονία της 19χρονης

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για το στρατιωτικό κολλέγιο στη Βρετανία, όπου ανώτεροι είχαν προχωρήσει σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ασελγείς πράξεις σε μαθητές.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας της 19χρονης Jaysley - Louise Beck, η οποία αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της μετά από σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από ανώτερό της.

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα που φέρνει στο φως η Daily Mail στο στρατιωτικό κολλέγιο όπου φοιτούσε η 19χρονη αποκαλύφθηκαν εννέα βιασμοί μέσα σε 13 μήνες στο Harrogate, ένα κολλέγιο που αποτελούσε πρότυπο ενώ πλέον δεν θεωρείται ασφαλές.

Συνολικά δεκατρία σεξουαλικά αδικήματα έγιναν στο στρατιωτικό κολλέγιο από τις 22 Ιουλίου του 2022 μέχρι τις 17 Αυγούστου του 2023, συμπεριλαμβανομένου εννέα καταγγελίες βιασμού, δύο σεξουαλικής επίθεσης και δύο παρακολούθησης σεξουαλικής πράξης, όπως αναφέρει η Αστυνομία.

Ένας εκπαιδευτής, ο Cpl Simon Bartman καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2023 σε στρατιωτική κράτηση 20 μηνών αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση καθώς και οκτώ κατηγορίες για άσεμνη συμπεριφορά.

«Το Harrogate δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Διεθνούς Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Ντέιβιντ Γκι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail πρόκειται για το μοναδικό κολλέγιο, αλλά και τη μοναδική χώρα (τη Βρετανία) στην Ευρώπη που στρατολογεί εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών στις ένοπλες δυνάμεις της.

Τα παιδιά εκπαιδεύονται στο κολέγιο Harrogate όπου υπάρχουν περισσότεροι από 1.300 νεοσύλλεκτοι με το γυναικείο προσωπικό να αποτελεί το 11,7% των νεοσύλλεκτων στις ένοπλες δυνάμεις.