ΚΟΣΜΟΣ

NASA: H Prada ράβει στολές για τους αστροναύτες που θα πάνε στη Σελήνη το 2025

H Prada θα σχεδιάσει κοστούμια αστροναυτών
H Prada θα σχεδιάσει κοστούμια αστροναυτών
ΑΡ

Οι αστροναύτες της NASA θα πετούν στο εξής με απαράμιλλο στιλ, καθώς ο οίκος μόδας Prada θα σχεδιάσει τις διαστημικές στολές για την αποστολή του 2025 στη Σελήνη.

Ο γνωστός ιταλικός οίκος μόδας θα εργαστεί για να σχεδιάσει τα κοστούμια των αστροναυτών της NASA μαζί με μια άλλη ιδιωτική εταιρεία, την Axiom Space. Η τελευταία είπε οτι η Prada θα φέρει τεχνογνωσία στα υλικά και την κατασκευή στο έργο.

Ένας αστροναύτης είπε στο BBC ότι πίστευε ότι η Prada ανταποκρινόταν στην πρόκληση λόγω της σχεδιαστικής της εμπειρίας που «έχει χτιστεί» όχι μόνο στις πασαρέλες του Μιλάνου αλλά και μέσω της συμμετοχής της Prada στον ιστιοπλοϊκό διαγωνισμό America's Cup.

«Η Prada έχει σημαντική εμπειρία με διάφορους τύπους σύνθετων υφασμάτων και μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σε θέση να κάνει κάποια πραγματική τεχνική συνεισφορά στα εξωτερικά στρώματα της νέας διαστημικής στολής», σύμφωνα με τον καθηγητή Τζέφρι Χόφμαν, ο οποίος πέταξε σε πέντε αποστολές της Nasa και έχει πραγματοποιήσει τέσσερις διαστημικούς περιπάτους.

Ωστόσο, είπε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να περιμένουν να δουν αστροναύτες με «διαστημικές στολές με μοτίβα ή φανταχτερά σχέδια όπως αυτό. Η διατήρηση ενός καλού θερμικού περιβάλλοντος είναι το πραγματικά κρίσιμο στοιχείο» «Μια διαστημική στολή είναι πραγματικά σαν ένα μικροσκοπικό διαστημόπλοιο. Πρέπει να παρέχει πίεση, οξυγόνο, να σε κρατά σε λογική θερμοκρασία» πρόσθεσε.

Νωρίτερα φέτος, η Axiom αποκάλυψε μια διαστημική στολή, την οποία είπε ότι θα παρουσίαζε στην επερχόμενη αποστολή Artemis 3. Το κοστούμι ζύγιζε 55 κιλά και φέρεται να ταίριαζε καλύτερα στις γυναίκες ταξιδιώτες.

Σε ένα δελτίο τύπου, οι Artemis και Prada δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν «καινοτόμες τεχνολογίες και σχεδιασμό» για να επιτρέψουν τη «μεγαλύτερη εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας από ποτέ». Η αποστολή Artemis 3 θα είναι η πρώτη φορά που ένα πλήρωμα θα προσγειωθεί στη Σελήνη μετά το Apollo 17 το 1972 και θα έχει την πρώτη γυναίκα που θα προσγειωθεί στη Σελήνη στο πλήρωμα, την Christina Koch.