ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοδιοικητικές εκλογές : Δε βρίσκετε το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους; Τι να κάνετε

Αυτοδιοικητικές εκλογές : Δε βρίσκετε το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους; Τι να κάνετε
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στη μάχη για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών σε 332 δήμους, συμμετέχουν 1.211 συνδυασμοί

Άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών, με τους τους ετεροδημότες να βρίσκονται ήδη στους προορισμούς όπου ψηφίζουν για τον πρώτο γύρο αυτής της Κυριακής (8/10).

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι ψηφοφόροι υπενθυμίζεται, ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον δήμο που βρίσκονται τα εκλογικά τους δικαιώματα. Δεν υπάρχουν δηλαδή τμήματα ετεροδημοτών και αποδήμων, όπως συμβαίνει στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Αν δεν βρίσκουν το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους οι ψηφοφόροι καλούνται να απευθυνθούν στο Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι..

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν τέλος με αστυνομική ταυτότητα (φυσική ή ψηφιακή), διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω γάμου/διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.