ΚΟΣΜΟΣ

Χεζμπολάχ: Η επίθεση από τη Γάζα μήνυμα κατά της εξομάλυνσης σχέσεων με το Ισραήλ

Χεζμπολάχ, Ισραήλ, Χαμάς
Associated Press

Η Χεζμπολάχ προσθέτει ότι η επιχείρηση που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ είναι ένα μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα και τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο

Τη μαζική επιχείρηση της Χαμάς κατά του Ισραήλ επικροτεί η Χεζμπολάχ. Με ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ τονίζει ότι «αποτελεί μήνυμα» για την εξομάλυνση των σχέσεων των αραβικών χωρών με το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι βρίσκεται σε άμεση επαφή με την ηγεσία της Χαμάς στη Γάζα και στο εξωτερικό και καλεί τους αραβικούς και μουσουλμανικούς λαούς σε όλο τον κόσμο «να δηλώσουν την υποστήριξή τους στη Χαμάς και τον παλαιστινιακό λαό», προσθέτοντας ότι η ένοπλη αντίσταση είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η ισραηλινή «επιθετικότητα».

Η Χεζμπολάχ προσθέτει ότι η επιχείρηση που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ είναι ένα μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα και τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, ιδίως προς τις χώρες «που επιδιώκουν μια συμφωνία εξομάλυνσης με το Ισραήλ».

Καλεί ακόμη την κυβέρνηση του Ισραήλ να λάβει τα «σημαντικά μαθήματα» που διδάσκει η «παλαιστινιακή αντίσταση», προσθέτοντας πως «η ηγεσία της οργάνωσης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ηγεσία των παλαιστινιακών δυνάμεων αντίστασης εντός και εκτός των παλαιστινιακών εδαφών και αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση».