ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός στο Newsbomb.gr: «Η αντεπίθεση θα είναι τόσο σφοδρή που θα μείνει στην Ιστορία»

Ισραηλινός στο Newsbomb.gr: «Η αντεπίθεση θα είναι τόσο σφοδρή που θα μείνει στην Ιστορία»

Για μια σφοδρή αντεπίθεση που θα μείνει στην Ιστορία για πολλά χρόνια, κάνει λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr, Ισραηλινός αξιωματούχος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο Ισραηλινός περιγράφει τα δραματικά γεγονότα, λέγοντας ότι σίγουρα υπήρξε σημαντική αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του, και για αυτόν τον λόγο αιφνιδιάστηκαν όλοι από τη συντονισμένη και πολυεπίπεδη επίθεση που εξαπέλυσαν οι Παλαιστίνιοι.

«Εισέβαλλαν από επτά διαφορετικά σημεία, με όλους τους τρόπους: Με σκάφη από τη θάλασσα, με drones από τον αέρα καθώς και με πυραύλους, αλλά και χερσαία, όπου κατάφεραν να καταλάβουν σημαντικό αριθμό χωριών και περιοχών. Αυτή την ώρα, ρίχνουν το τείχος στη Γάζα», περιγράφει.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η αντίδραση του ισραηλινού στρατού «δεν θα έχει προηγούμενο», εκτιμώντας ότι αυτή θα κινηθεί σε δύο άξονες: Αφενός στην επανακατάληψη των περιοχών που ελέγχουν οι μαχητές της Χαμάς, αφετέρου και με μια σφοδρή επίθεση στις περιοχές των Παλαιστινίων.

«Η επίθεση αυτή θα είναι ιστορική και θα τη θυμούνται όλοι για πολλά χρόνια. Είναι πεποίθηση του πληθυσμού, ότι θα πρέπει να λυθεί ριζικά πια το πρόβλημα με τη Χαμάς», υπογραμμίζει.

Όσο για την κατάσταση στις πόλεις, σημειώνει ότι οι Ισραηλινοί έχουν μάθει να μην ζουν με τον φόβο, κι ότι όλοι σέβονται τις οδηγίες των Αρχών για απαγόρευση των μετακινήσεων, καθώς «είναι άγνωστο πόσοι «τρομοκράτες» έχουν διευσδύσει στη χώρα και πού ακριβώς βρίσκονται».

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr για το αν αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι κάτι σαν ανταρτοπόλεμος, δεδομένου ότι η Χαμάς δεν έχει τακτικό στρατό, ο Ισραηλινός σημειώνει ότι «ανταρτοπόλεμος είναι αυτό που συμβαίνει τώρα. Θα ακολουθήσει συντονισμένη, μαζική επίθεση από τον τακτικό ισραηλινό στρατό. Τοπικά, και για την επανακατάληψη των περιοχών, σίγουρα θα ακολουθηθούν τακτικές ανταρτοπολέμου ώστε να εξουδετερωθούν οι τρομοκράτες».

«Προσωπικά, πιστεύω ότι το πλήγμα που θα υποστεί η Χαμάς θα είναι δέκα φορές ισχυρότερο από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα»…

Σημειώνεται ότι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε τη χερσαία επιχείρηση του στρατού.