ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Σχηματίζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ισραήλ: Σχηματίζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ισραήλ, έπειτα από τη μαζική επίθεση των μαχητών της Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου προσκάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Λαπίν και Γκαντζ να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στον απόηχο των δραματικών γεγονότων στη χώρα.

Νωρίτερα, την πρόθεσή του να σχηματίσει κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου εξέφρασε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ενώ μαίνονται οι άγριες επιθέσεις της Χαμάς.

«Στην τωρινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης είμαι έτοιμος να βάλω στην άκρη τις διαφορές για να σχηματίσω μαζί του μία επαγγελματική κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης που θα επιβλέπει την δύσκολη, περίπλοκη και παρατεταμένη εκστρατεία που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε.

«Ο Νετανιάχου γνωρίζει ότι με την ακραία και δυσλειτουργική σύνθεση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου είναι αδύνατο να διεξαχθεί πόλεμος. Το Κράτος του Ισραήλ χρειάζεται καθοδήγηση από έναν επαγγελματία, έμπειρο και υπεύθυνο πολιτικό», συμπλήρωσε.

«Δεν έχω αμφιβολία πως ο πρώην υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ θα συμμετέχει σε μία τέτοια κυβέρνηση. Ο σχηματισμός μίας επαγγελματικής κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης θα ξεκαθαρίσει στους εχθρούς μας πως η πλειονότητα των Ισραηλιτών βρίσκονται στο πλευρό των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και την εγκαθίδρυση της ασφάλειας. Θα καταστήσει σαφές στον κόσμο, ότι ο λαός του Ισραήλ ενωμένος, στέκεται απέναντι στις απειλές».