ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός αστυνομικός στο Newsbomb.gr: «Έχει ξεκινήσει η αντεπίθεση - Επιχειρήσεις σπίτι με σπίτι»

Ισραηλινός αστυνομικός στο Newsbomb.gr: «Έχει ξεκινήσει η αντεπίθεση - Επιχειρήσεις σπίτι με σπίτι»

Ισραηλινός αξιωματικός της αστυνομίας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, δίνει στο Newsbomb.gr το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί τώρα στο Ισραήλ, έπειτα από την αιφνίδια εισβολή της Χαμάς.

«Λένε για 200 νεκρούς, αλλά πρόκειται για αυτούς που έχουν ανακοινώσει στις οικογένειες. Εγώ πιστεύω ότι ο αριθμός είναι τριπλάσιος μέχρι αυτή τη στιγμή, ενώ τουλάχιστον άλλοι 100 έχουν απαχθεί και έχουν μεταφερθεί στη Γάζα», αναφέρει ο αξιωματικός της αστυνομίας, με γνώση της κατάστασης.

«Οι τρομοκράτες», όπως τους αποκαλεί, «επιτέθηκαν μαζικά στις βάσεις γύρω από τη Γάζα, ενώ οι περισσότεροι ήταν σε διακοπές, και οι μυστικές μας υπηρεσίες δεν το γνώριζαν. Έμπαιναν από σπίτι σε σπίτι, έσφαξαν ανθρώπους, κι άλλους τους απήγαγαν».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ισραηλινή αντεπίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, με επιχειρήσεις των ισραηλινών αρχών επίσης «σπίτι με σπίτι»: «Έχουμε ξεκινήσει να καθαρίζουμε αυτές τις περιοχές, σε σπίτια όπου βρίσκονται μέσα τρομοκράτες», υπογραμμίζει.

Όσον αφορά για το τι μέλλει γενέσθαι, εκτιμά το εξής: «Πρόκειται για κανονικό πόλεμο, όχι απλά επεισόδια. Πιστεύω ότι 24 ώρες αφού ανακαταλάβουμε τα εδάφη, ο στρατός μας θα μπει στη Γάζα».

Και καταλήγει με κάτι που αποτελεί τη γνώμη του: «Ελπίζω ο πρωθυπουργός μας να έχει το κουράγιο και τον χαρακτήρα να κάνει τη "δουλειά", να λύσει δηλαδή το θέμα μια και καλή για πάντα και να μην αφήσει κανέναν σε αυτή τη γη των τρομοκρατών»...