ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ - Χέρτζογκ: «Δεν τελειώνει εν ριπή οφθαλμού, δύσκολες μέρες μπροστά μας»

Πόλεμος στο Ισραήλ - Χέρτζογκ: «Δεν τελειώνει εν ριπή οφθαλμού, δύσκολες μέρες μπροστά μας»
Associated Press

Ο Ιτσχάκ Χέρτζογκ τόνισε στο μήνυμά του: «Το Ισραήλ θα επικρατήσει»

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Ιτσχάκ Χέρτζογκ, ανέφερε σε μήνυμά του ότι «τα γεγονότα αυτών των ημερών αποτελούν μέρος ενός εκτεταμένου πολέμου. Ένας τέτοιος πόλεμος δεν τελειώνει εν ριπή οφθαλμού. Οι εχθροί μας καταβάλλουν σημαντικές ψυχολογικές προσπάθειες, χρησιμοποιώντας κυβερνοεπιθέσεις και διαδίδοντας ψευδείς ταινίες και αναφορές – όλα σε μια προσπάθεια να ενσταλάξουν φόβο και άγχος στις καρδιές μας».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ισραήλ στο μήνυμά του πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός – για άλλη μια φορά, το Ισραήλ θα επικρατήσει. Δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Ο Χέρτζογκ ζήτησε «να διατηρηθεί το πνεύμα του θάρρους και της ενότητας μεταξύ του λαού και να αποφευχθεί η διάδοση αβάσιμων βίντεο και φημών που εξυπηρετούν τον ψυχολογικό πόλεμο του εχθρού». Τόνισε τη σημασία της τήρησης των οδηγιών της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε - δύσκολες μέρες περιμένουν. Είναι καιρός να ενωθούμε ενάντια στον εχθρό - να ενωθούμε - και να ενεργήσουμε ως αποφασιστική γροθιά», κατέληξε ο Χέρτζογκ.