ΚΟΣΜΟΣ

Έφτασαν οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ: «Κάναμε τον σταυρό μας και ήρθαμε»

Έφτασαν οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ: «Κάναμε τον σταυρό μας και ήρθαμε»
AFP

Μαρτυρίες των Ελλήνων που έφτασαν από το Ισραήλ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το βράδυ της Κυριακής 

Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των πρώτων Ελλήνων από το Ισραήλ, με τους πολίτες να είναι ανακουφισμένοι που βρίσκονται πίσω στη χώρα μας, ενώ μιλάνε για τις δύσκολες στιγμές που έζησαν.

«Όλες οι καταστροφές έγιναν στον Νότο. Στο αεροδρόμιο την πρώτη ημέρα άκουγα ότι είχαν γίνει πυραυλικές επιθέσεις, σήμερα ήταν πιο ομαλά τα πράγματα», αναφέρει ένας Έλληνας πολίτης, ενώ άλλος ταξιδιώτης εξηγεί πως γύρισαν εσπευσμένα από την Ιεριχώ.

«Πήγαμε σε άλλο ξενοδοχείο από αυτό που θα μέναμε, το πρωί πήραμε εντολή να γυρίσουμε στην πόλη που μέναμε και άρον άρον το μεσημέρι μας μετέφεραν στο αεροδρόμιο. Είδαμε οδοφράγματα και πολύ κόσμο στα σημεία ελέγχου του ισραηλινού στρατού».

«Το Σάββατο ακούσαμε κάποιους πυροβολισμούς, όλοι ανησυχήσαμε. Κάναμε τον σταυρό μας και ήρθαμε. Βοήθησε η Πρεσβεία», λέει Έλληνας που έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αργά το βράδυ της Κυριακής.

Μία γυναίκα εξηγεί: «Είχαμε εγκλωβιστεί στην Ιεριχώ. Για ένα προσκύνημα πήγαμε. Ευτυχώς ο πράκτοράς μας βοήθησε πάρα πολύ, έκανε το αδύνατο δυνατό. Μας βρήκε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο. Προσπαθήσαμε να διακωμωδήσουμε τις καταστάσεις. Δεν ακούσαμε βομβαρδισμούς, αλλά όταν φύγαμε μάθαμε ότι βομβάρδισαν την πόλη».