ΚΟΣΜΟΣ

Ξεσπά η οργή του Ισραήλ: Διέταξαν πλήρη πολιορκία της Γάζας - «Πολεμάμε τα ανθρωπόμορφα κτήνη»

Αρχισε η πλήρης πολιορκία της Γάζας
Αρχισε η πλήρης πολιορκία της Γάζας
Α.Ρ

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκαλάντ διέταξε την ολοκληρωτική πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας, προχωρώντας σε σκληρές δηλώσεις κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών της Χαμάς

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοαβ Γκαλάντ είπε στην αξιολόγηση της κατάστασης: «Διέταξα πλήρη πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας. Χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς φυσικό αέριο, όλα κλειστά. Πολεμάμε τα ανθρωπόρφα κτήνη και ενεργούμε ανάλογα»

Υπενθυμίζουμε ότι το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τη Γάζα και την ακτογραμμή της και περιορίζει σε ποιους πολίτες και ποια αγαθά επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος μέσω των συνόρων. Ομοίως, η Αίγυπτος ελέγχει ποιος περνάει μέσα και έξω από τα σύνορά της με τη Γάζα.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν ανακτήσει τον έλεγχο περιοχών στη μεθόριο με την Λωρίδα της Γάζας όπου είχαν διεισδύσει μαχητές της Χαμάς, όμως συνεχίζονται οι μεμονωμένες συγκρούσεις καθώς Παλαιστίνιοι ένοπλοι παραμένουν ενεργοί, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Εξάλλου σύμφωνα με τον υποναύαρχο Ντανιέλ Χαγκάρι, το Ισραήλ έχει καλέσει 300.000 εφέδρους, αριθμό ρεκόρ, και «προχωρά στην επίθεση».

Στην πόλη Ασκελόν, ακριβώς βόρεια της Γάζας, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν -ένας σοβαρά- και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για θεραπεία, αναφέρουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ. Στο κοντινό Aσντόντ, μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.