ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Aπειλή για βόμβα σε αεροπλάνο από το Ιράν

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Aπειλή για βόμβα σε αεροπλάνο από το Ιράν
AP, φωτογραφία αρχείου.

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, με αποτέλεσμα να διακοπούν όλες οι πτήσεις.

Ανησυχία επικρατεί στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, λόγω απειλής αεροπλάνου που έφθασε από την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν. Δεν έχουν πραγματοποιηθεί απογειώσεις ή προσγειώσεις από τις 12:40 (τοπική ώρα), σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου, ο οποίος μίλησε στο DPA.

Σήμερα το πρωί (09/10), η αρχή έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλή επίθεσης σε πτήση από την Τεχεράνη προς το Αμβούργο. Το συμβάν εξετάζεται πολύ σοβαρά, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Δεν έχουν πραγματοποιηθεί απογειώσεις ή προσγειώσεις από τις 12:40 (τοπική ώρα), σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου, ο οποίος μίλησε στο DPA.

Σήμερα το πρωί (09/10), η αρχή έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλή επίθεσης σε πτήση από την Τεχεράνη προς το Αμβούργο. Το συμβάν εξετάζεται πολύ σοβαρά, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Το επιβατικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Αμβούργο περίπου στις 12:20 (τοπική ώρα) και πλέον, βρίσκεται σε ειδικό χώρο. Οι 198 επιβάτες και τα 16 μέλη του πληρώματος έχουν ήδη εγκαταλείψει το αεροπλάνο και τώρα, υποβάλλονται σε εξονυχιστικό έλεγχο ασφαλείας, σύμφωνα με τις Αρχές. Τόσο το αεροπλάνο όσο και οι αποσκευές αναζητούνται, αυτή τη στιγμή.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έλαβε χώρα κατά την ημέρα συνάντησης του Καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο Αμβούργο, μία επίσκεψη η οποία επισκιάζεται από την εμπόλεμη σύγκρουση στο Ισραήλ μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς.