ΚΟΣΜΟΣ

Χαμενεΐ: «Φιλάμε τα χέρια όσων σχεδίασαν την επίθεση στο Ισραήλ» - Καμία εμπλοκή του Ιράν

O αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ
O αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ
Α.Ρ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν είχε καμία ανάμιξη στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, αλλά χαιρέτισε την «ανεπανόρθωτη» στρατιωτική ήττα στις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ.

Η ανώτατη αρχή του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε την Τρίτη ότι η Τεχεράνη δεν είχε εμπλακεί στην επίθεση της οργάνωσης Χαμάς το Σαββατοκύριακο στο Ισραήλ, αλλά χαιρέτισε την «ανεπανόρθωτη» στρατιωτική ήττα για τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ.

Στην πρώτη του τηλεοπτική ομιλία μετά την επίθεση, ο Χαμενεΐ είπε «φιλάμε τα χέρια εκείνων που σχεδίασαν την επίθεση στο σιωνιστικό καθεστώς. Αυτός ο καταστροφικός σεισμός έχει καταστρέψει ορισμένες κρίσιμες δομές (στο Ισραήλ) που δεν θα επισκευαστούν εύκολα... Οι ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος ευθύνονται για αυτήν την καταστροφή» δήλωσε.

Το Ιράν υποστηρίζει εδώ και καιρό την ομάδα της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και απορρίπτει το δικαίωμα ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ.

Το Ισραήλ δήλωσε νωρίτερα ότι είχε αποκαταστήσει τον έλεγχο στα σύνορα της Γάζας και έβαλε νάρκες στα σημεία όπου τα μέλη της Χαμάς είχαν γκρεμίσει το φράγμα κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσής τους το Σαββατοκύριακο, μετά από άλλη μια νύχτα ανηλεών ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον θύλακα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι το Ιράν ήταν συνένοχο στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, αν και δήλωσαν ότι δεν είχαν πληροφορίες ή στοιχεία που να δείχνουν την άμεση συμμετοχή της Τεχεράνης.