ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Ανακρίνεται για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του

Τζο Μπάιντεν: Ανακρίνεται για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του

Ο Μπάιντεν υποστηρίζει πως δεν γνώριζε την ύπαρξη των εν λόγω εγγράφων, ενώ αναφέρει πως έχει συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, αφού η νομική ομάδα του παρέδωσε τα έγγραφα μόλις τα βρήκε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακρίθηκε από τον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων, που βρέθηκαν στο σπίτι του, από την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Σε δήλωση που εστάλη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ίαν Σαμς, ένας από τους εκπροσώπους του Λευκού Οίκου, διευκρίνισε πως ο πρόεδρος υποβλήθηκε σε «εθελοντική ανάκριση» από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ την Κυριακή και τη Δευτέρα.

«Όπως είπαμε από την αρχή, ο πρόεδρος και ο Λευκός Οίκος συνεργάζονται με αυτήν την έρευνα και παρέχουμε πληροφορίες ενώ είμαστε όσο το δυνατόν πιο διαφανείς», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Robert Hur ανέλαβε να ερευνήσει τον Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο, μετά την ανάθεση της υπόθεσης από τον Γενικό Εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών, Merrick Garland, όταν ανακαλύφθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο Μπάιντεν υποστηρίζει πως δεν γνώριζε την ύπαρξη των εν λόγω εγγράφων, ενώ αναφέρει πως έχει συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, αφού η νομική ομάδα του παρέδωσε τα έγγραφα μόλις τα βρήκε.