ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν – Γκουτέρες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν – Γκουτέρες
AP, φωτογραφία αρχείου.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αναφορικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των τριών ανδρών.

Σήμερα (10/10), ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, με τους οποίους συζήτησε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Οι Ταγίπ Ερντογάν και Αντόνιο Γκουτέρες εξέτασαν τρόπους για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας, με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να επισημαίνει ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων Παλαιστινίων θα αυξηθεί σημαντικά, λόγω της «ανάφλεξης» της βίας. Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους εξέφρασε την ανησυχία του, ότι τυχόν «δυσανάλογη» απάντηση του Ισραήλ στις επιθέσεις της Χαμάς θα «βυθίσει» σε τέλμα τις διπλωματικές προσπάθειες για τερματισμό των εχθροπραξιών.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν, συζητήθηκαν πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, καθώς και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην –υπό ισραηλινή πολιορκία– Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικές ειδήσεις