ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση της Χαμάς στο Κιμπούτς Κφαρ Αζά

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση της Χαμάς στο Κιμπούτς Κφαρ Αζά

Συγκλονίζει το βίντεο από την επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτς Κφαρ Αζά στο Ισραήλ

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες από τις φρικαλεότητες του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Χαμάς απεικονίζει την εισβολή στο κιμπούτς Κφαρ Αζά στο Ισραήλ.

Στο βίντεο διακρίνονται ένοπλοι να εισβάλουν στην κοινότητα και να ανοίγουν πυρ αδιακρίτως. Άνθρωποι πέφτουν νεκροί, ενώ προσπαθούν να προστατευτούν πίσω από οχήματα και κτήρια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι ένοπλοι της Χαμάς έκαψαν σορούς, εκτέλεσαν μωρά, ενώ βρέθηκαν και αποκεφαλισμένες σοροί. Ολόκληρες οικογένειες έχουν εκτελεστεί στα κρεβάτια τους, αναφέρει το i24 news.

Ο ισραηλινός στρατός, που έκανε 12 ώρες να φτάσει στο σημείο, καθώς δέχονταν επίθεση από μέλη της Χαμάς, ανέφερε πως οι ένοπλοι έβαλαν φωτιά σε σπίτια για να βγουν έξω οι ένοικοι, πολλοί από τους οποίους προτίμησαν να μείνουν μέσα, παρά να τους σκοτώσει η Χαμάς.

Την ίδια ώρα στη Γάζα η τροφοδοσία για νερό φαγητό ρεύμα έχει σταματήσει, ενώ ο μοναδικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας έχει καύσιμα για λίγες ώρες.

Την Πέμπτη στο Ισραήλ αναμένεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τις επιθέσεις «πράξη απόλυτου κακού», συγκρίνοντας την εισβολή της Χαμάς με τις επιθέσεις του ISIS. Ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου ανέφερε για την επίθεση «Δεν έχουμε δει τέτοια αγριότητα στην ιστορία του κράτους ειναι χειρότεροι από τον ISIS».