ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Οργή για την υποψήφια Μις Υφήλιος - «Είναι η μεγαλύτερη ντροπή της χώρας»

Πακιστάν: Οργή για την υποψήφια Μις Υφήλιος - «Είναι η μεγαλύτερη ντροπή της χώρας»

Η υποψήφια Μις Υφήλιος του Πακιστάν, Έριν Ρόμπιν, διχάζει τους πολίτες της συντηρητικής χώρας.

Κι ενώ η Μέση Ανατολή «φλέγεται» λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στο Πακιστάν «βράζουν» για την υποψήφια Μις Υφήλιος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα.

Η αγανάκτηση είναι έκδηλη με κύριο εκφραστή της τον Γερουσιαστή Μουστάφ Αχμέντ του κόμματος Jamaat-e-Islami, που αποκάλεσε «τη μεγαλύτερη ντροπή της χώρας» την υποψηφιότητα της Έριν Ρόμπιν για τον διαγωνισμό της Μις Υφήλιος 2023.

Μάλιστα, ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού της χώρας, Ανουάρ ουλ χακ Κακαρ, διέταξε έρευνα για το συμβάν και το τι πρέπει να γίνει από τούδε και στο εξής, ενώ η συζήτηση επί του θέματος έχει δημιουργήσει αναταραχή μεταξύ των αντρών της χώρας.

Ποια είναι η Έριν Ρόμπιν

Η Έριν Ρόμπιν, είναι 24 χρονών, Χριστιανή από το Καράτσι, η οποία είναι αποφασισμένη να εκπροσωπήσει το βαθιά συντηρητικό Πακιστάν στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος.

Η Ρόμπιν εξελέγη Μις Πακιστάν μεταξύ 5 φιναλίστ στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε στις Μαλδίβες από τον όμιλο Yugen Group με έδρα το Μπαχρέιν που έχει επίσης τα δικαιώματα για τους διαγωνισμούς Μις Μπαχρέιν και Μις Αίγυπτος.

Κι ενώ ο διαγωνισμός Μις Υφήλιος πρόκειται να διεξαχθεί στο Ελ Σαλβαδόρ τον Νοέμβριο, η εκπάγλου καλλονής Ρόμπιν δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο «πραγματικά υπέροχα που θα εκπροσωπήσω το Πακιστάν, απλά δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος γι’ αυτό το κακό. Νομίζω ότι για όλα φταίει το γεγονός ότι θα παρελάσω με το μαγιό σε ένα δωμάτιο γεμάτο με άντρες».

Αυτοί που επικρίνουν, πάντως, την υποψηφιότητα τους επιμένουν ότι θα εκπροσωπήσει μια χώρα που δεν θέλει να εκπροσωπηθεί, ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα καλλιστεία είναι σπάνια στο Πακιστάν, όπου η πλειοψηφία των πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι. Να σημειωθεί ότι τα 72 χρόνια του διαγωνισμού Μις Υφήλιος, το Πακιστάν δεν έχει ποτέ λάβει υποψηφιότητα.

Ίσως γι’ αυτό δικαίως η Ρόμπιν όταν ερωτήθηκε στο δεύτερο μέρος του διαγωνισμού, που έγινε μέσω Zoom, ρωτήθηκε ποιο θα ήταν το ένα πράγμα που θα ήθελε να κάνει για την χώρα της απάντησε: «θα ήθελα να αλλάξω τα μυαλά των ανθρώπων που κάνουν το Πακιστάν να φαίνεται σαν μια χώρα κολλημένη στο χθες».