ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Μακρόν: «Πρέπει να δοθεί μία ισχυρή, αλλά δίκαιη απάντηση στη Χαμάς»

Πόλεμος στο Ισραήλ – Μακρόν: «Πρέπει να δοθεί μία ισχυρή, αλλά δίκαιη απάντηση στη Χαμάς»
AP.

Σήμερα (12/10), ο Πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε το Ισραήλ να δώσει «ισχυρή» αλλά «δίκαιη» απάντηση στη Χαμάς, για την αιφνίδια επίθεση του περασμένου Σαββάτου.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κάλεσε σήμερα (12/10) το Ισραήλ να δώσει «ισχυρή αλλά δίκαιη» απάντηση στη Χαμάς για την «τρομοκρατική επίθεση» της 7ης Οκτωβρίου, από την οποία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι.

«Η μόνη απάντηση στην τρομοκρατία είναι πάντοτε μία ισχυρή και δίκαιη απάντηση. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό του, εξαλείφοντας τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, μέσω στοχευμένων ενεργειών, αλλά προστατεύοντας τον άμαχο πληθυσμό. Διότι αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία», τόνισε.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης ανέφερε ότι δεκατρείς Γάλλοι σκοτώθηκαν από το Σάββατο, ενώ, υποσχέθηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον επαναπατρισμό δεκαεπτά Γάλλων, η τύχη των οποίων αγνοείται (σ.σ. και πιθανολογείται ότι ενδεχομένως να είναι μεταξύ των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας).

Αναφερόμενος στην επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο κ. Μακρόν τόνισε πως «ο μόνος τρόπος είναι η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ».

Σχετικές ειδήσεις