ΚΟΣΜΟΣ

Όταν η Χαμάς κατέλαβε το αστυνομικό τμήμα της Σντερότ και οι Ισραηλινοί το… ισοπέδωσαν

Όταν η Χαμάς κατέλαβε το αστυνομικό τμήμα της Σντερότ και οι Ισραηλινοί το… ισοπέδωσαν
Newsbomb.gr/ Σωτήρης Σκουλούδης

Μια από τις πιο δραματικές μάχες με κατάληξη την… ολοκληρωτική καταστροφή, πραγματοποιήθηκε στον πόλη Σντερότ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όταν στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς εισέβαλε στα ισραηλινά εδάφη, αιφνιδιάζοντας τις Αρχές.

Μέσα στην πόλη οι μαχητές της Χαμάς άνοιξαν πυρ αδιακρίτως σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 πολίτες, ενώ στη συνέχεια κατάφεραν να καταλάβουν το αστυνομικό τμήμα, έπειτα από σφοδρή μάχη, σκοτώνοντας 8 αστυνομικούς.

Όσο οι ώρες περνούσαν, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να ανακτούν σταδιακά τον έλεγχο στις περιοχές που είχε διευσδύσει η Χαμάς, ενώ οι μαχητές που κατέλαβαν το αστυνομικό τμήμα «ταμπουρώθηκαν» μέσα σε αυτό.

Το τμήμα περικυκλώθηκε και ξεκίνησε νέα μάχη, αλλά δεν άργησε να ληφθεί μια ρηξικέλευθη απόφαση, προκειμένου να εξουδετερωθούν τα μέλη της Χαμάς χωρίς άλλες απώλειες από την ισραηλινή πλευρά.

Το τμήμα ισοπεδώθηκε… εκ θεμελίων, με τη χρήση μπουλντόζας μεταξύ άλλων, παρασύροντας στον θάνατο τους 26 ισλαμιστές που βρίσκονταν μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πρόλαβε να διαφύγει λίγο νωρίτερα.

Δείτε φωτογραφίες του newsbomb.gr από το σημείο.