ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές διαδήλωσαν στη Ρώμη για την Παλαιστίνη

demostration
Photo: AP

Πόλεμος στο Ισράηλ Στη διαδήλωση, στην οποία πήραν μέρος και ξένοι φοιτητές  δεν ακούστηκαν συνθήματα υπέρ της Χαμάς

Περίπου χίλιοι μαθητές και φοιτητές διαδήλωσαν χθες το απόγευμα στη Ρώμη, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και με αίτημα την προστασία των αμάχων που ζουν στη Γάζα.

Στη διαδήλωση, στην οποία πήραν μέρος και ξένοι φοιτητές που ζουν στην ιταλική πρωτεύουσα, δεν ακούστηκαν συνθήματα υπέρ της Χαμάς. Αρχικά, υπήρξε μια περιορισμένη ένταση με την αστυνομία, διότι η κινητοποίηση δεν είχε λάβει άδεια από τις αρχές.

Οι νέοι πέταξαν αυγά και καπνογόνα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ως απάντηση χρησιμοποίησαν τα γκλομπ τους. Μετά από διαπραγμάτευση η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα, οι συμμετέχοντες στην πορεία μπόρεσαν να φτάσουν τελικά μέχρι την κεντρική πλατεία Πιάτσα Βιτόριο, δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αιώνιας Πόλης.

«Λέμε "όχι" σε όλες τις αδικίες. Το να συγχέουμε την Παλαιστίνη με τη Χαμάς θεωρώ πως είναι σαν να λέμε ότι η Ιταλία εκπροσωπήθηκε από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες», δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica η Ιταλίδα Αντριάνα Σαμπατίνι, η οποία επί σειρά ετών ήταν υπεύθυνη συνδέσμου αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.