ΚΟΣΜΟΣ

Τζίτζι Χαντίντ: Δέχεται απειλές θανάτου μετά την υποστήριξή της στους Παλαιστινίους

H Tζίτζι Χαντίντ
H Tζίτζι Χαντίντ
Α.Ρ

Απειλές θανάτου δέχεται η οικογένεια της Τζίτζι Χαντίντ, επειδή το διάσημο μοντέλο τάχθηκε υπέρ της Παλαιστίνης στον πόλεμο με το Ισραήλ. H ίδια και η οικογένειά της έχουν απευθυνθεί στο FBI, σύμφωνα με πληροφορίες

Η Τζίτζι Χαντίντ και η οικογένειά της «δέχονται απειλές θανάτου και αναγκάζονται να αλλάξουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους» αφού πήραν δημόσια θέση υπέρ των Παλαιστινίων. Το 28χρονο μοντέλο, παλαιστινικής καταγωγής έχει πάρει θέση τις τελευταίες ημέρες στα social media εν μέσω της συνεχιζόμενης ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Το μοντέλο αρχικά κράτησε επιφυλακτική στάση, αλλά οι τελευταίες της δηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων έχουν προκαλέσει την οργή των Ισραηλινών. «Δεν υπάρχει τίποτα εβραϊκό στη μεταχείριση των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κυβέρνηση. H καταδίκη της ισραηλινής κυβέρνησης δεν είναι αντισημιτική κι η υποστήριξη των Παλαιστινίων δεν είναι η υποστήριξη της Χαμάς», έγραψε το διάσημο μοντέλο σε story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Μετά τις απειλές που δέχθηκε φέρεται να αναγκάστηκε να αναλάβει δράση. Η Τζίτζι και η οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής της Μπέλα και των γονιών τους Μοχάμεντ και Γιολάντα, έπρεπε όλοι να αλλάξουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους εν μέσω των απειλών, σύμφωνα με το TMZ. Πηγές αποκάλυψαν ότι η οικογένεια έχει δεχθεί φρικτές απειλές στα email, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα τηλέφωνά τους, καθώς οι αριθμοί τους φέρονται να διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο υπεύθυνος ανάπτυξης ακινήτων Μοχάμεντ σκέφτεται να πάει στο FBI για το κύμα απειλών θανάτου που έχει δεχθεί. Εκτός από την Τζίτζι, η Γιολάντα και ο Μοχάμεντ έχουν μία κόρη τη Μπέλα, 27 ετών, και τον Ανουάρ, 24 ετών. Ο Μοχάμεντ έχει επίσης δύο παιδιά τη Μαριέλ, 43, και την Αλάνα, 38 ετών, με την πρώην του Μέρι Μπάτλερ.

Από τότε που η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί και από τις δύο πλευρές, ξεπερνώντας τις 4.000. Έκτοτε το Ισραήλ εξαπέλυσε αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας και έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα στο μικροσκοπικό θύλακα γης, όπου ζουν πάνω από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, τροφοδοτώντας φόβους ότι ο φτωχός πληθυσμός θα βυθιστεί σε περαιτέρω εξαθλίωση.

Η Τζίτζι εξέφρασε την υποστήριξή της στον παλαιστινιακό λαό το Σαββατοκύριακο, καθώς έκανε δημοσίευση στα Stories της στο Instagram σχετικά με την τελευταία σύγκρουση. Η κυβέρνηση του Ισραήλ γρήγορα αλλοίωσε τη θέση της, δημοσιεύοντας στα Stories της μια απάντηση στο σχόλιο της για τη σύγκρουση.

«Δεν υπάρχει τίποτα γενναίο στη σφαγή των Ισραηλινών από τη Χαμάς. Η καταδίκη της Χαμάς για αυτό που είναι (ISIS) δεν είναι κατά της Παλαιστίνης και η υποστήριξη των Ισραηλινών στον αγώνα τους ενάντια στους βάρβαρους τρομοκράτες είναι το σωστό». Ο λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ έστειλε στη συνέχεια σχόλια στη Τζίτζι, κάνοντας tag στον λογαριασμό της και γράφοντας: «Κοιμόσασταν την περασμένη εβδομάδα; Ή μήπως κάνεις τα στραβά μάτια στα μωρά που σφαγιάστηκαν στα σπίτια τους; Η σιωπή σας ήταν πολύ ξεκάθαρη για το πού βρίσκεστε. Σε βλεπουμε»

Η ισραηλινή κυβέρνηση δημοσίευσε μια εικόνα με ένα αιματοβαμμένο πάτωμα δίπλα σε παιδικά παιχνίδια και έγραψε: «Αν δεν το καταδικάσετε, τα λόγια σας δεν σημαίνουν τίποτα», προσθέτοντας και πάλι ετικέτα στη Τζίτζι. Σε μια άλλη ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στο Instagram, το μοντέλο εξέφρασε τα συλλυπητήριά της τόσο στους Παλαιστίνιους όσο και στους Εβραίους αγαπημένους της καθώς σχολίαζε τη σύγκρουση.

Ο πατέρας της Μοχάμεντ, ο οποίος έχει δημοσιεύσει μια σειρά από αναρτήσεις για την υποστήριξη της Παλαιστίνης, μοιράστηκε εκ νέου το μήνυμά του στη δική του σελίδα στο Instagram. Στον απόηχο της σφαγής της Χαμάς, ο Μοχάμεντ ανέβασε στο Instagram μια δήλωση που κατηγόρησε την αφάνταστα αιματηρή παλαιστινιακή τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ. «Αυτός ο υπάνθρωπος και ο Μπίμπι και η ακροδεξιά κυβέρνηση αυτού του Σιωνιστικού Κράτους είναι 100% υπεύθυνη για τη δημιουργία αυτής της τεράστιας κλιμάκωσης μεταξύ των κατεχομένων και του κατακτητή», έγραψε, δείχνοντας μια εικόνα του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας υπέρ των ισραηλινών εποικισμών, Itamar Ben-Gvir.

Ενώ πολλοί υποστήριξαν το μήνυμα του Μοχάμεντ, κάποιοι έσπευσαν να τον προειδοποιήσουν επειδή δημοσίευσε ένα τέτοιο μήνυμα την ημέρα των επιθέσεων της Χαμάς. Δύο μέρες αργότερα, δημοσίευσε μια φωτογραφία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τη λεζάντα: «Για να είμαι ξεκάθαρος καταδικάζω τη δολοφονία και την ομηρεία ή την κακοποίηση, τον βασανισμό αμάχων. Αράβων Μουσουλμάνων, Εβραίων ή Χριστιανών. Και αποδοκιμάζω πλήρως τη μεταχείριση των δυνάμεων κατοχής κατά των κατεχομένων».

Ο Μοχάμεντ γεννήθηκε το 1948 στη σημερινή Ναζαρέτ του Ισραήλ και έχει δηλώσει προηγουμένως ότι ανέλαβε να διασφαλίσει ότι καθένα από τα παιδιά του κατανοούσε και σεβόταν την παλαιστινιακή του ταυτότητα. Η μικρότερη αδερφή της Τζίτζι, Μπέλα, δεν έχει μιλήσει ακόμη για την τελευταία σύγκρουση, αλλά έχει εκφράσει ειλικρινά την υποστήριξή της στο παλαιστινιακό στο παρελθόν.